المقادير:
نص كيلو دقيق اسمر +م\ص خميره او قطعه فى حجم البندقه +م\ص سكر + نص م\ص ملح +ماي دافي للعجن على حسب
اهم شي علشان الخبز ينفش و يبقى حلو لازم لازم لازم تكون العجينه ملزقه يعنى تلزق فى ايدك يعنى لما تعجنى
تزودى الماي و لازم كل مرحله يتخمر فيها
نضع الدقيق فى الوعاء اللى هانعجن فيه و معاه المله و نقلبه و نعمل حفره فى النص و ندوب الخميره مع السكر
و شويه ماي دافي و نحطهم فى الحفره و نغطى من الجوانب و كلها بالدقيق و نغطيها و نتركها ربع ساعه و
وبتشوفين الدقيق نفش و الخميره طلعت منه و بعدين اعجنى و حطى ماي لغايه ما تكون عجينه لزجه و تلزق فى ايدك

بعدين نتركها تخمر ساعة ونصف

بعدين نبدا نقطعها كور و على فكره بتكون ملزقه وايدعلشان جذي لازم تحطى كميه دقيق اسمر كثير على الطاوله
اللى بتعملى عليهاو ترشى علي كل كوره تغطيها دقيق و تشكليها كوره و تغطيهم ربع ساعه

بعدين نفرده بالدقي

بعدين جهزى الالطاوله اللى عندك و رشى عليها كميه دقيق و كل ماتفردى واحده حطيها و غطيها لغايه ماتخلصى
الكميه على فكره دى جاتنى فكره ان احطهم على الطبق لان جوزى كان ممكن يجى فى اى وقت و بابحبش انه
يشوف المطبخ فيه كركبه او دوشه علشان كده جبت الطبق كبير و حطيت ورق زبده و رشيت عليه دقيق اسمر
كتير علشان مايلزقش و حطيت الرغيف اللى فردته و بعدين ترشى كمان دقيق وتحطى و رقه الزبده اللى بعدها و
تلرشى دقيق و هكذا لغايه ما تخلى و اخر حاجه حطى و رقه زبده بعد الدقيق على الرغيف و حطى طبق عليه
و اقلبيهم علشان لما تين تسويه يبقى كله ا تخمر واحد يعنى اول واحده سويتها لما تقلبى هاتكون اول واحده
تخبزيها شوفوا الصور

و بعدين نتركهم يخمروا ربع ال نص ساعه و بعدين تاخدى رغيف رغيف و تمسكيه براحه لانه بايكون طرى قوى
او يستحسن تمسكى و رقه الزبده اللى عليها الرغيف و على طاسه تكونى مسخنتنها تحطى الرغيف و تشيلى و رقه
الزبده وهذا اسهل و تهدى النار شويه و اول ما يبدا بالإرتفاع شويه اقليبه على الناحيه التانيه و خليج و اقفه جنبه
علشان مايحترق و بتلااقينه نفس بس لازم بعد ما تشيللى كل رغيف تمسحى الطاسه بقماشه نضيفه علشان
الطحين اللى نزل مايحرق الرغيف اللى بعده

قطعته بالنصف سهل قوى و سلس و طعمه يجنن
منقول ..
يمنع وضع روابط خارجية ارجو الانتباه غاليتي