الفسيخ له طريقه نا من بلد ساحلى بمصر .... تشترى البورى وتضعيد بكيس نايلون وتلفيه وتتركيه بمكان مشمس لكى يتحلل شويه ولمده 12 ساعه .وبعدها تفكيه من الكيس وتغسليه بكوب من الماء الساخن لتنظيفه وتتركيه يصفى الدماء الخارج من رأسه .........
تجهزى ملح خشن وكركم وشطه وتضعيها فى الخياشيم جيدا .وترشى على السمكه وتضعى اخرى وترشى الخلطه وهكذا الى ان تنتهى ............تقومى بلفه بأكياس كتيره لعدم تسر ب الهواء وبعدين بعد 10 ايام تفتحى .واكيد حيعجبكم انا متأكده .....