منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - زوجي يعمل رجيم .. ساعدوني !!
عرض مشاركة واحدة
قديم 07-03-2007, 03:11 PM
  #9
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

التتبيلة

الكثير من المكونات و من الممكن التنوع فيها ( اي اختيار بعض المكونات منها )

البصل المفري + الثوم المفري + الجنزبيل المفري+ عصير الليمون + الخل + عصير الطماطم + عصير البرتقال + صلصة الطماطم + الكاتشب + المستردة + دبس الرمان +الملح + الفلفل الاسود + الزعتر + الروز ماري + البهارات المشكلة + قرفة + الحبهان المطحون

كل هذه المكونات من الممكن تشكيل عدة تتبيلات منها

لكن المكونات الاساسية


عصير الليمون او الخل او عصير البرتقال ( و ممكن معا عصير ليمون مثلا و 2 م/ك خل و عصير برتقالة واحدة )

و هي المادة الحامضة التي تعمل علي تفتيت انسجة الفراخ حتي لا تاخد وقت في الشواء و ضمان نضجها

و يفضل ان تنقع في التتبيلة قبل الشواء بيوم و تكون مفتوحة من الظهر

مثل هذه الصور




هناك طريقتين لضمان النضج من داخل الفرخة

اما تشريحها في الاجزاء اللي بها العظم او دقها عن فواصل العظم و هذا يتم قبل وضع التتبيلة عليها

من الممكن رشها بالزيت قبل الشوي ( حسب نوع الرجيم المتبع )


تتبيلة 4

استخدام عمود الشوي



نحضر فرخة كاملة تدهن بالزيت و الليمون من الداخل و الخارج و ترش بالملح الخشن و الفلفل الاسود و نضع علي زعتر ( ممكن استعمال الزعتر الدقة ) و رشه من القرفة و حبة البركة و البهار المشكل

و توضع في عمود الشوي و ... في عدة اشكال لعمود الشوي فيه مثل الصورة في القاع يوجد تجويف يوضع فيه ماء

او لو كان ليس له قاعدة يوضع في اي صنية عندك و يوضع بداخلها ماء( لا يصل الي الفرخة ) و عيدان قرفة و ورق غار و شرائح ليمون و تدخل الفرن الساخن مدة لا تقل عن ساعتين مع متابعة الماء اللي بها لو جف زيدي ماء ساخن

توضع الصنية في قاع الفرن

يفضل ان يكون وزن الفرخة 1200 جرام لو اكبر ستاخد مدة اطول




***

في حالة استعمال رغبتك في استعمال مادة دهنية اليكي وصفة لذيذة

احضري صنية و ضعيها بها مكعب زبدة و قليل من الزيت ( حتي لا تحترق الزبدة ) و 2 فص مستكة و اتركيها حتي الذوبات و علي اعلي نار عندك ضعي الفرخة ( بتكون مفتوحة من الظهر ) و تحمر علي الجهتين

و النار عالية حتي لا تنزل مياهها

في صنية اخري ضعي حلقات من البصل و ثوم مفري و جنزبيل مفري و ملح و فلفل و 1/2 ك بسلة مجمدة و يقلبوا نضع زعتر اخضر او جاف

نضع علي هذا الخضار الفرخة و نضع عليها عيدان زعتر و تغطي و تدخل الفرن في الرف اللي في الوسط

( بدون اضافة ماء )

بعد ساعة من الوقت افتحي عليها وضعي مكعبات من البطاطس النية و رشي عليها ملح و فلفل و رشه زيت و غطي الفرخة و ادخلها الفرن كمان 30:20 ق ثم افتحي عليها 15 ق




يتبع ...
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010