زوجي يعمل رجيم .. ساعدوني !! - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 07-03-2007, 03:11 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

التتبيلة

الكثير من المكونات و من الممكن التنوع فيها ( اي اختيار بعض المكونات منها )

البصل المفري + الثوم المفري + الجنزبيل المفري+ عصير الليمون + الخل + عصير الطماطم + عصير البرتقال + صلصة الطماطم + الكاتشب + المستردة + دبس الرمان +الملح + الفلفل الاسود + الزعتر + الروز ماري + البهارات المشكلة + قرفة + الحبهان المطحون

كل هذه المكونات من الممكن تشكيل عدة تتبيلات منها

لكن المكونات الاساسية


عصير الليمون او الخل او عصير البرتقال ( و ممكن معا عصير ليمون مثلا و 2 م/ك خل و عصير برتقالة واحدة )

و هي المادة الحامضة التي تعمل علي تفتيت انسجة الفراخ حتي لا تاخد وقت في الشواء و ضمان نضجها

و يفضل ان تنقع في التتبيلة قبل الشواء بيوم و تكون مفتوحة من الظهر

مثل هذه الصور




هناك طريقتين لضمان النضج من داخل الفرخة

اما تشريحها في الاجزاء اللي بها العظم او دقها عن فواصل العظم و هذا يتم قبل وضع التتبيلة عليها

من الممكن رشها بالزيت قبل الشوي ( حسب نوع الرجيم المتبع )


تتبيلة 4

استخدام عمود الشوي



نحضر فرخة كاملة تدهن بالزيت و الليمون من الداخل و الخارج و ترش بالملح الخشن و الفلفل الاسود و نضع علي زعتر ( ممكن استعمال الزعتر الدقة ) و رشه من القرفة و حبة البركة و البهار المشكل

و توضع في عمود الشوي و ... في عدة اشكال لعمود الشوي فيه مثل الصورة في القاع يوجد تجويف يوضع فيه ماء

او لو كان ليس له قاعدة يوضع في اي صنية عندك و يوضع بداخلها ماء( لا يصل الي الفرخة ) و عيدان قرفة و ورق غار و شرائح ليمون و تدخل الفرن الساخن مدة لا تقل عن ساعتين مع متابعة الماء اللي بها لو جف زيدي ماء ساخن

توضع الصنية في قاع الفرن

يفضل ان يكون وزن الفرخة 1200 جرام لو اكبر ستاخد مدة اطول




***

في حالة استعمال رغبتك في استعمال مادة دهنية اليكي وصفة لذيذة

احضري صنية و ضعيها بها مكعب زبدة و قليل من الزيت ( حتي لا تحترق الزبدة ) و 2 فص مستكة و اتركيها حتي الذوبات و علي اعلي نار عندك ضعي الفرخة ( بتكون مفتوحة من الظهر ) و تحمر علي الجهتين

و النار عالية حتي لا تنزل مياهها

في صنية اخري ضعي حلقات من البصل و ثوم مفري و جنزبيل مفري و ملح و فلفل و 1/2 ك بسلة مجمدة و يقلبوا نضع زعتر اخضر او جاف

نضع علي هذا الخضار الفرخة و نضع عليها عيدان زعتر و تغطي و تدخل الفرن في الرف اللي في الوسط

( بدون اضافة ماء )

بعد ساعة من الوقت افتحي عليها وضعي مكعبات من البطاطس النية و رشي عليها ملح و فلفل و رشه زيت و غطي الفرخة و ادخلها الفرن كمان 30:20 ق ثم افتحي عليها 15 ق




يتبع ...
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 07-03-2007, 03:39 PM
  #2
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بالنسبة للحم

استيك ... لحم مفروم ....قطع لحم


استيك يفضل الشوي




التتبيلة

فلفل اسود + عصير بصلة + عصير برتقال+ قليل من الخل + بهارات مشكلة + قرفو مطحونة

و تنقع في التتبيلة طوال الليل

و تشوي باي وسيلة من الوسائل السابقة

شواية كهربائية .. علي الفحم ... في صنيه الفرن بعد انتهاء من الشوي توضع في حلة مع وضع قطعه من الفحم مشتعله ( كما في الطريقة السابقة ) و تغطي فورا

بالنسبة للملح

لا يضاف الملح علي اللحم في التتبيلة و يضاف فقط بعد تمام النضج

عشان الملح بيخلي اللحم تفقد الماء الل بداخلها و يجعلها يابسه

و يفضل اثناء الشوي دهن قطع اللحم بالمستردة

اللحم المفروم

طبعا الكفته و الهمبرجر



ممكن مشوية في اسياخ



او في صنيه و تدخل الفرن



او مشوحة في قليل من الزيت


او في حله علي النار ( نوطي عليها حتي تنزل مياهها و تنضج )

و تتعدد التتبيلات لكن الاساس

بصلة مفرية ناعم + ملح + فلفل + عصير ليمونة + البهارات المفضلة

الاضافات


بيض + بقدونس + شبت + ثوم + جنزبيل + لبابة الخبز الفينو منقوعة في الماء و معصوره

يتبع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 07-03-2007, 04:13 PM
  #3
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
الكفتة المشوية او المهبرجر ( نفس التتبيلة )


التتبيلة


بصلة صغيرة مفرية ناعم جدا + ملح + فلفل اسود + 1/2 ليمونة
يخلطوا و يضعوا علي اللحم المفروم حوالي 500 جرام

و يفرموا في الكبة ( المطلوبة ان تكون اللحم المفروم ناعمة جدا


علي سطح علية صنية ترفع قطع اللحم المفروم و تضرب علي الصنية كذا مره

لتفتيت الانسجه للحم و تصبع في الاسياخ

نحضر طبق به 1 م /ص بيكوبونات الصودا و تذوب في قليل من الماء و نبلل ايدينا فيها و نصبع الكفته علي السيخ

تشوي الكفته علي الشواية الكهربائية او في صنيه الفرن

و اثناء الشوي تدهن بالمستردة

و بعد تمام النضج يرش عليها السماق و البقدونس

الهمبرجر


تشكل في قالب دائري و شوي في طاسة او علي الفحم او في شواية كهربائية


****

الكفته المشوحه في الطاسة او في الفرن

التتبيلة


بصلة مفرية ناعم + فص ثوم مفري ناعم + ملح + فلفل اسود + عصير 1/2 ليمونة + بقدونس مفري + 2 بيضة + لبابة 2 خبز فينو منقوعة في الماء او اللبن لمدة 10 ق ثم تعصر و توضع علي اللحم + 400 جرام لحم مفروم


يخلطوا و يشكلوا كور اما تشوح في طاسة مع القليل من الزيت ( و اذا لم تنضج دخليها الفرن لاستكمال النضج بدون اضافة ماء ) او توضع في صنية مدهونة زيت و مغطاه و تدخل الفرن بدون اضافة ماء

***

الكفته في الحله ( تسمي في مصر كفته كباب حله )


التتبيلة


بصلة مفرية + ملح + فلفل اسود + عصير 1/2 ليمونة + بهارات لحم

و تخلط مع اللحم حوالي 400 جرام لحم مفروم

تصبع و ترص في حله و توضع علي النار هادئه مغطاه و تترك حتي تنزل مياهها و تشربها ثم نعلي النار و تشوح في الدهون اللي نزله منها


و توضع بها قطعة فحم مشتعله في ملعقة صغيرة بها سمن و تغطي فورا
( في مصر نضع في القاع قطعة صغيرة من ليه الخورف )


يتبع

السمك
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 07-03-2007, 04:46 PM
  #4
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بالنسبة للسمك

مشوي







التتبيلة

كمون + كسبرة ناشفة + ملح + عصير ليمون + ثوم مفري + بابريكا + طماطم قطع صغيرة+ فلفل بارد + جزرة مبشورة + كسبرة خضراء


يقلبوا

نحضر السمك .. انا بستعمل البوري ينظف من الداخل و يترك قشوره

يحشي بالحشوة و يترك بها 3 ساعات

نحضر الردة ( و هي التي تستخدم في اعداد الخبز البلدي المصر )

يغطي بالردة و يشوي علي الشواية الكهربائية ... و ده غدا النهادرة

***

الصنيه



نفس التتبيلة السابقة

مع التخلص من القشور و فتح السمك و ترص في الصنية علي ظهرها و نضع عليها الحشوة

و من الممكن وضع حقات بطاطس في القاع نصف مسلوقة

اتمني ان تكون اعجبتك الوصفات و اي استفسار انا تحت الامر


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 04:48 PM.


images