اختى مش لازم تحمرى الارز قيل طبخه
انا هقولك على طريقه صحيه وقليله الدهنبس لازم تظبطى المياه شويه
اول حاجه بتغسلى الارز كميه ممعينه وبعد االغسيل تتركى عليه ماء تقريبا يعلو عن سطح الارز بحوالى واحد ونصف سنتيمتر او اثنان حسب الارز
وتضعى عليه شويه ملح يعنى تقريبا لو طبخه كيلو تحتى ملئ ملعه كبيره ملح
ثم تتركيه شويه
بعد كاد تضعيه على النار بالماء مش تشيلى الماء الى ان يغلى الماء به وخدى بالك لما الارز يجف من عليه الماء وطى النار عليه قوى او حطى شياطه لو عندك واتركيه فى حدود ربع ساعه
ثم هاتى مقلاه وضعى فيها مقدار متوسط من الزيت الى ان يسخن جيدا جيدا
ثم ضعيه على وش الارز
ثم قليى الرز جيدا وانقليه فى اناء اخر
ودى الطريقه العاديه
__________________
ربى لا تذرنى فردا وانت خير الواثين
ادعوا لى بالذيه الصالحه
التعديل الأخير تم بواسطة فتاه الاسلام ; 23-05-2007 الساعة 11:53 PM