منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - كيف بطبخ الرز ؟
الموضوع: كيف بطبخ الرز ؟
عرض مشاركة واحدة
قديم 02-10-2007, 01:46 PM
  #9
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


بصي حبيبتي


بالنسبه للارز ذو الحبه الطويلة


احنا عندنا في مصر يباع بالكليو


و في نوع لونه اصفر و فيه نوع لونه ابيض


الاصفر افضل لا يتكسر

المهم


اول شئ ينقع الارز في ماء من الصنبور لمدة 20ق فقط

و بعد تفرمي بصلة صغيرة ... و تبشري جزرة .... و تقطعي فلفل رومي بارد قطع صغير


احضري قدر ضعي فيهع مقدار من الزيت و ضعي عليه البصلة و دبليها

ثم ضعي التوابل صحيحة ... حبهان + قرنقل + عود قرفة + ورق غار + حبه لومي صحيحه مخرومة

و شوي هذه التوابل لمدة 30ث
ثم ضعي الجزر المبشور

و شوي فيه شوية حتي تجف مياهه ثم ضعي الفلفل البارد و شوحي شوي

ثم ضعي 1 م / ص كركم و شوي

( ملاحظة من الاول لا تغمي البصل لانها بتاخد مراحل تحمير مع الخضار )

المهم يصفي الارز و يوضع علي هذا الخليط و يقلب معاه جيدا ثم نضع الماء او المرق

لو اضفتي ماء ( من الصنبور ) ضيفي مكعبات ماجي للارز الابيض

و اتركيه يغلي


مقدار الماء يزيد عن سطح الارز بسيط

( مثل اعداد الارز المصري الابيض )

و اتركيه علي نار هادئه حتي النضج
و قبل التقديم افتحي عليه الغطاء لمة 10ق فقط


عشان يتهوي و تصبح حباته منفصلة


فعلا بيأكل الي اخر حبة


ممكن الا تضيفي الكركم و يصبح حبه بيضاء مع الجزر و الفلفل البارد الوانه هتكون حلوة



تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010