بسم الله الرحمن الرحيم
بصي حبيبتي
بالنسبه للارز ذو الحبه الطويلة
احنا عندنا في مصر يباع بالكليو
و في نوع لونه اصفر و فيه نوع لونه ابيض
الاصفر افضل لا يتكسر
المهم
اول شئ ينقع الارز في ماء من الصنبور لمدة 20ق فقط
و بعد تفرمي بصلة صغيرة ... و تبشري جزرة .... و تقطعي فلفل رومي بارد قطع صغير
احضري قدر ضعي فيهع مقدار من الزيت و ضعي عليه البصلة و دبليها
ثم ضعي التوابل صحيحة ... حبهان + قرنقل + عود قرفة + ورق غار + حبه لومي صحيحه مخرومة
و شوي هذه التوابل لمدة 30ث
ثم ضعي الجزر المبشور
و شوي فيه شوية حتي تجف مياهه ثم ضعي الفلفل البارد و شوحي شوي
ثم ضعي 1 م / ص كركم و شوي
( ملاحظة من الاول لا تغمي البصل لانها بتاخد مراحل تحمير مع الخضار )
المهم يصفي الارز و يوضع علي هذا الخليط و يقلب معاه جيدا ثم نضع الماء او المرق
لو اضفتي ماء ( من الصنبور ) ضيفي مكعبات ماجي للارز الابيض
و اتركيه يغلي
مقدار الماء يزيد عن سطح الارز بسيط
( مثل اعداد الارز المصري الابيض )
و اتركيه علي نار هادئه حتي النضج
و قبل التقديم افتحي عليه الغطاء لمة 10ق فقط
عشان يتهوي و تصبح حباته منفصلة
فعلا بيأكل الي اخر حبة
ممكن الا تضيفي الكركم و يصبح حبه بيضاء مع الجزر و الفلفل البارد الوانه هتكون حلوة
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010