منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - طلب منكن يا مبدعات عن وصفات للكنافة
عرض مشاركة واحدة
قديم 12-11-2007, 11:16 AM
  #5
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اختي الغالية


فعلا الكنافة تحفظ في الفريزر

لكن يفضل الا تتركيها مدة طويلة

بصي يا ستي اول ما تطلعيها من الفريزر

تفتتيها و هي مجمدة بتكون اسهل كثير في التفتيت

سأقول لكي طريقة امي الله يحفظها


تفتت الكنافة و ستخدم حوالي 500 جرام


و تضع عليها زبد مذابة و زيت حوال 2 م/ك لان الكنافة تحب الدهون الكثيرة

تقلب الكنافة مع الزبدة و الزيت جيدا ( علي البارد )

نحضر صنية تقريبا مقاس 30 او 32 مش فاكرة اوي

المهم تدهن الصنية بالزبدة جيدا و الجوانب

نحضر حبات صحيحة من اللوز و ترص في قاع الصنية علي شكل دائرة

مش شرط ان يكون اللوز محمص ممكن يكوني ني

المهم

نرص نصف مقدار الكنافة مع الضغط البسيط عليها

نحضر طبق نضع فيه 3 م/ك دقيق و بيضة و لبن حوالي 1 ك لبن حليب

و يقلبوا علي البارد و يصفوا


ثم يوضع هذا الخليط علي النار و يقلب باستمرار حتي يتخن

ممكن ان يحتاج المزيد من اللبن للحصول علي قوام اغلظ من الكريمي

مثل الكاستر

و يترك ليغلي للتأكد من نضح الدقيق بعد ما نطفئ عليه نضع فانيليا

احنا بنستعمل الفانيليا البودرة كيس واحد

و نضع علي الكريمة مكعب زبدة اي حوالي 1 م/ص ( انا اشتري الزبدة و اقطعها مكعبات صغير و احفظها في الفريزر لسهولة استخدمها )

و لا نضع سكر لاننا نكتفي بالشربات او القطر ( بتكون حفيفة و لذيذة جدا )

يصب الخليط علي الكنافة في الوسط و تجنبي ان يصل الي الجوانب

و نضع باقي الكنافة

مع الضغط البسيط عليها و تدخل الفرن في الوسط علي نار هادئه

تظل في الفرن تقريبا ساعة حتي يحمر الوجه


تخرج من الفرن و تسقي بالشربات و هي ساخنة الشربات ( بارد )

و ننتظر 10ق ثم تقلب و تقدم


الشربات 3 ك سكر و 1 1/2 ماء و عصير نصف ليمونة و عود قرفة يترك الخليط علي النار حتي يغلي و احسبي من 7:8 ق و اطفي عليه

ملاحظة هامة

لا نستعمل مقدار الشربات كله

***

طريقة اخري عرفتها و انا بالساحل الشمالي في الاسكندرية تذوقتها كانت رائعة

يفتتو الكنافة

و يحمروها في قليل من السمن في صنية كبيرة تأخذ المقدار كله

و يحضروا صنيه و يرصوا نصف المقدار و يضعو مكسرات ( مدقوقة و عليها القليل من السكر و الماء )

و يضعو باقي الكنافة و يضغطو عليها و يدخلها الفرن لتسخن كلها 10 ق فقط


ثم تسقي بالشربات

انا ساعات بعملها مقدار صغير احمرها و اضعها في طبق التقديم ارش عليها الشربات و هي ساخنة و ارش مكسرات و كده اصبح عندك كنافة علي السريع

( انا خذت من الشيف الطريقة )
**

طريقة اخري اخدتها من احدي صديقاتي

هي الطريقة الاولي بس التغير انها بترش علي الكنافة قرفة مطحونة و هي بتضع عليها الزبدة و الزيت


و الحشوة كاستر جاهز و بتزيد عليه سكر و بعد ما يبرد شوي تضع عليه موز مهروس و رشة قرفة

و تضع الحشوة في المنتصف

و باقي الكناقة علي الوش و ترش القرفة و سكر

و تدخل الفرن و تسقي بالشربات

بس هي مش بتقلبها


اتمني ان تعجبك الوصفات


و في انتظار تنزيل الوصفة اللي هتطبقيها


تحياتي يا غالية
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010