اختي الغالية 
فعلا الكنافة تحفظ في الفريزر 
لكن يفضل الا تتركيها مدة طويلة 
بصي يا ستي اول ما تطلعيها من الفريزر 
تفتتيها و هي مجمدة بتكون اسهل كثير في التفتيت 
سأقول لكي طريقة امي الله يحفظها 
تفتت الكنافة و ستخدم حوالي 500 جرام 
و تضع عليها زبد مذابة و زيت حوال 2 م/ك لان الكنافة تحب الدهون الكثيرة 
تقلب الكنافة مع الزبدة و الزيت جيدا ( علي البارد )
نحضر صنية تقريبا مقاس 30 او 32 مش فاكرة اوي 
المهم تدهن الصنية بالزبدة جيدا و الجوانب
نحضر حبات صحيحة من اللوز و ترص في قاع الصنية علي شكل دائرة 
مش شرط ان يكون اللوز محمص ممكن يكوني ني 
المهم
نرص نصف مقدار الكنافة مع الضغط البسيط عليها 
نحضر طبق نضع فيه 3 م/ك دقيق و بيضة و لبن حوالي 1 ك لبن حليب 
و يقلبوا علي البارد و يصفوا 
ثم يوضع هذا الخليط علي النار و يقلب باستمرار حتي يتخن 
ممكن ان يحتاج المزيد من اللبن للحصول علي قوام  اغلظ من الكريمي 
مثل الكاستر 
و يترك ليغلي للتأكد من نضح الدقيق بعد ما نطفئ عليه نضع فانيليا 
احنا بنستعمل الفانيليا البودرة كيس واحد 
و نضع علي الكريمة  مكعب زبدة اي حوالي 1 م/ص ( انا اشتري الزبدة و اقطعها مكعبات صغير و احفظها في الفريزر لسهولة استخدمها ) 
و لا نضع سكر لاننا نكتفي بالشربات او القطر ( بتكون حفيفة و لذيذة جدا )
يصب الخليط علي الكنافة في الوسط و تجنبي ان يصل الي الجوانب 
و نضع باقي الكنافة 
مع الضغط البسيط عليها و تدخل الفرن في الوسط علي نار هادئه 
تظل في الفرن تقريبا ساعة حتي يحمر الوجه 
تخرج من الفرن و تسقي بالشربات و هي ساخنة الشربات ( بارد )
و ننتظر 10ق ثم تقلب و تقدم 
الشربات 3 ك سكر و 1 1/2 ماء و عصير نصف ليمونة و عود قرفة يترك الخليط علي النار حتي يغلي و احسبي من 7:8 ق و اطفي عليه 
ملاحظة هامة 
لا نستعمل مقدار الشربات كله 
***
طريقة اخري عرفتها و انا بالساحل الشمالي في الاسكندرية تذوقتها كانت رائعة 
يفتتو الكنافة 
و يحمروها في قليل من السمن في صنية كبيرة تأخذ المقدار كله 
و يحضروا صنيه و يرصوا نصف المقدار و يضعو مكسرات ( مدقوقة و عليها القليل من السكر و الماء )
و يضعو باقي الكنافة و يضغطو عليها و يدخلها الفرن لتسخن كلها 10 ق فقط 
ثم تسقي بالشربات 
انا ساعات بعملها مقدار صغير احمرها و اضعها في طبق التقديم ارش عليها الشربات و هي ساخنة و ارش مكسرات و كده اصبح عندك كنافة علي السريع 
( انا خذت من الشيف الطريقة )
**
طريقة اخري اخدتها من احدي صديقاتي 
هي الطريقة الاولي بس التغير انها بترش علي الكنافة قرفة مطحونة و هي بتضع عليها الزبدة و الزيت 
و الحشوة كاستر جاهز  و بتزيد عليه سكر و بعد ما يبرد شوي تضع عليه موز مهروس و رشة قرفة 
و تضع الحشوة في المنتصف 
و باقي الكناقة علي الوش و ترش القرفة و سكر 
و تدخل الفرن و تسقي بالشربات 
بس هي مش بتقلبها 
اتمني ان تعجبك الوصفات 
و في انتظار تنزيل الوصفة اللي هتطبقيها 
تحياتي يا غالية
			
			
			
			
			
			
			
				
					__________________
					مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010