Murgh Makhni
المقادير
500 جرام فراخ مخلية ( بدون عظم )
50 جرام معجون جنزبيل و ثوم
نصف م / ص ملح
65 مللي زبادي
1/2 م /ط كاشمير شيلي باودر
1/2 م / ط زيت خضار
لعمل الصوص
المقادير
40 مللي زيت خضار
عدد 4 عود قرفة
عدد 5 حبات هيل ( حبهان )
عدد 5 حبات قرنفل
بعض اوراق الغار ( ورق لورا )
عدد 6 قرون فلفل حار
15 جرام جنزبيل طازج
750 جرام طماطم
1/2 م/ص كشمير شيلي باودر
75 جرام كاجو
1 م / ط عسل
1/2 م / ط صلصة طماطم
2 م /ص Kasoori Methi
و هو نوع من انواع العدس بس قوي الطعم
و هذه صورة له بعد البحث
50 جرام زبدة
60 مللي كريمة
اعادة مقادير الدجاج
اعادة مقادير الصوص
الادوات
1 م / ص
2 طبق
مضرب سلك
رول بلاستيك
سكينة حادة
طاسة كبيرة
ملعقة كبيرة
مصفاه
فوطة
مصفاه
الطريقة
3 خطوات للاعداد
1- اعداد الفراخ
2- اعداد الصوص
3- خلطهم مع بعض
طريقة تجهيز الفراخ
غسل الفراخ بالماء
تجفف الفراخ جيدا من الماء
تتبل الفراخ
ب 50 جرام من معجون الجنزبيل و الثوم
مع اضافة 1/2 م / ص ملح
و تدعك باليد و تترك جانبا
نخلط الزبادي في طبق اخر
65 مللي زبادي
يضاف له 1/2 م /ط شيلي بودر
يستكمل
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010