منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - |--*¨®¨*--| ملف الآكلات الهندية . مترجم و مدعم بالصور ( الجزء الثاني ) |--*¨®¨*--|
عرض مشاركة واحدة
قديم 28-01-2008, 12:31 PM
  #5
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
Saffron Chicken

Saffron Chicken






المقادير

عدد 2 صدر فرخة فيليه




نصف بصلة شرائح





1 فص ثوم مفري



1 قرن فلفل حار مجفف ( اختياري )





1/2 م / ص زعفران



1 م / ط كسبرة خضراء




1 م / ط بقدونس طازج



150 مللي كريمة طبخ




4 م / ط زيت خضار






حفنة من السبانخ الخضراء




ملح و فلفل اسود




اعادة المقادير






الطريقة


نبدأ بتتبيل الفراخ بالملح و الفلفل الاسود






تتبل من الناحيتين




نضع طاسة غير لاصقة علي النار و نضع فيها 2 م / ط زيت



علي درجة حرارة معتدلة






نحمر الفراخ الفيليه



3 دقائق علي كل جانب




و ستكون اقتربت من النضج






نرفع الفراخ



في طبق جانبي



نضع الزعفران في الهون و يطحن حتي يكون ناعم








في نفس الطاسة نضع البصل



و نضيف عليه 2 م / ط زيت



نضع الثوم المفري




و يحمرا حتي يصبح البصل بني اللون




نضع الكريمة




نضع الزعفران و الفلفل الحار






ملاحظة : اضافة الفلفل ستجعل المذاق حار






تتبل جيدا بالملح و الفلفل الاسود



و تقلب حتي تغلي و تتركز الكريمة شوي




نضع الفراخ



و تترك لمدة من 4:3 دقائق






نضع الكسبرة و البقدونس




و نضع السبانخ و تقلب









و تقدم ساخنة




مع الارز او المكرونة




و هذا شكل الطبق النهائي


__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010