Saffron Chicken
المقادير
عدد 2 صدر فرخة فيليه
نصف بصلة شرائح
1 فص ثوم مفري
1 قرن فلفل حار مجفف ( اختياري )
1/2 م / ص زعفران
1 م / ط كسبرة خضراء
1 م / ط بقدونس طازج
150 مللي كريمة طبخ
4 م / ط زيت خضار
حفنة من السبانخ الخضراء
ملح و فلفل اسود
اعادة المقادير
الطريقة
نبدأ بتتبيل الفراخ بالملح و الفلفل الاسود
تتبل من الناحيتين
نضع طاسة غير لاصقة علي النار و نضع فيها 2 م / ط زيت
علي درجة حرارة معتدلة
نحمر الفراخ الفيليه
3 دقائق علي كل جانب
و ستكون اقتربت من النضج
نرفع الفراخ
في طبق جانبي
نضع الزعفران في الهون و يطحن حتي يكون ناعم
في نفس الطاسة نضع البصل
و نضيف عليه 2 م / ط زيت
نضع الثوم المفري
و يحمرا حتي يصبح البصل بني اللون
نضع الكريمة
نضع الزعفران و الفلفل الحار
ملاحظة : اضافة الفلفل ستجعل المذاق حار
تتبل جيدا بالملح و الفلفل الاسود
و تقلب حتي تغلي و تتركز الكريمة شوي
نضع الفراخ
و تترك لمدة من 4:3 دقائق
نضع الكسبرة و البقدونس
و نضع السبانخ و تقلب
و تقدم ساخنة
مع الارز او المكرونة
و هذا شكل الطبق النهائي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010