منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - أطباق متنوعه من مطبخي(صور) ..... مستكة_مستكة
عرض مشاركة واحدة
قديم 02-03-2008, 03:29 PM
  #4
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  


الشيش طاوووق و الارز البستمي


للاسف صور الاعداد غير موجوده ........ بكررها و اضيف الصور للموضوع



الشيش طاوووق

المقادير

4 وراك مخلية و مقطعة مطعبات + بصلة مفرية + بصلة اخضر مفري + فص ثوم + ملح و فلفل اسود + رشة حبهان مطحون + لبن رايب + عصير ليمون


الطريقة


1- نفرم البصل و البصل الاخضر و الثوم و الملح و الفلفل و الحبهان

2- يضاف عليهم عصير الليمون

3- و نصيف عليهم قطع الدجاج

4- تترك في التتبيلة لمدة ساعتين علي الاقل

5- و بعد الساعتين نضيف عليهم 1 كوب لبن رايب و تترك في الثلاجة لثاني يوم

6- توضع في اسياخ خشبية و بينهم الفلفل البارد

7- و توضع علي شبك و تحتها صنيه بها ماء و تدخل الفرن

8- اخذت حوالي ساعة كاملة

9- امي ( حفظها الله ) وضعت بجانبها كبدة و قالت نشويها بالمرة ( اضاف عليها ملح و فلفل اسود و ليمون و ادخلتها في الاسياخ

10- نفتح الجريل حتي تتحمر من اعلي



***

الارز البسمتي


المقادير

2ك ارز بسمتي منقوع لمدة 20ق + بصلة صغيرة مفرية + عود قرفة + ورق غار+ حبات قرنفل + حبهان صحيح + حبه لومي+ 2 م/ص كركم + 2 مكعب مرقة ماجي للارز الابيض

الطريقة

1- تحمر البصلة في الزيت
2- يضاف لها القرفة عود + القرنفل حب+ الحبهان حب + ورق الغار + حبة لومي و يشوحو
3- يضاف الكركم و يقلب حتي تظهر رائحته
4- يضاف الارز المنقوع و المصفي و يشوح
5- تضاف الماء و 2 مكعب مرقة الارز الابيض ( انا بفتتها )
6- يترك ليغلي
7- نوطي عليه النار و نضعه علي الشياطة


و هذه صورته بالعلبة اخذها علي منزلي من منز امي ( حفظها الله )




__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010