الشيش طاوووق و الارز البستمي
للاسف صور الاعداد غير موجوده ........ بكررها و اضيف الصور للموضوع
الشيش طاوووق
المقادير
4 وراك مخلية و مقطعة مطعبات + بصلة مفرية + بصلة اخضر مفري + فص ثوم + ملح و فلفل اسود + رشة حبهان مطحون + لبن رايب + عصير ليمون
الطريقة
1- نفرم البصل و البصل الاخضر و الثوم و الملح و الفلفل و الحبهان
2- يضاف عليهم عصير الليمون
3- و نصيف عليهم قطع الدجاج
4- تترك في التتبيلة لمدة ساعتين علي الاقل
5- و بعد الساعتين نضيف عليهم 1 كوب لبن رايب و تترك في الثلاجة لثاني يوم
6- توضع في اسياخ خشبية و بينهم الفلفل البارد
7- و توضع علي شبك و تحتها صنيه بها ماء و تدخل الفرن
8- اخذت حوالي ساعة كاملة
9- امي ( حفظها الله ) وضعت بجانبها كبدة و قالت نشويها بالمرة ( اضاف عليها ملح و فلفل اسود و ليمون و ادخلتها في الاسياخ
10- نفتح الجريل حتي تتحمر من اعلي
***
الارز البسمتي
المقادير
2ك ارز بسمتي منقوع لمدة 20ق + بصلة صغيرة مفرية + عود قرفة + ورق غار+ حبات قرنفل + حبهان صحيح + حبه لومي+ 2 م/ص كركم + 2 مكعب مرقة ماجي للارز الابيض
الطريقة
1- تحمر البصلة في الزيت
2- يضاف لها القرفة عود + القرنفل حب+ الحبهان حب + ورق الغار + حبة لومي و يشوحو
3- يضاف الكركم و يقلب حتي تظهر رائحته
4- يضاف الارز المنقوع و المصفي و يشوح
5- تضاف الماء و 2 مكعب مرقة الارز الابيض ( انا بفتتها )
6- يترك ليغلي
7- نوطي عليه النار و نضعه علي الشياطة
و هذه صورته بالعلبة اخذها علي منزلي من منز امي ( حفظها الله )