منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - أطباق متنوعه من مطبخي(صور) ..... مستكة_مستكة
عرض مشاركة واحدة
قديم 02-03-2008, 03:56 PM
  #5
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  


محشي الكرنب


المقادير

1 كرنبه متوسطة + ماء للسلق + ملح + رشة كمون

الحشوة

1 بصلة متوسطة مفرية + 4 حبات طماطم مبشورة + مكعب مرقة دجاج + رشة سكر + 2 ملعقة صلصة طماطم+ ملح + فلفل اسود + 1م/ص بهارات مشكلة + 1 م/ص قرفة مطحونة + 1 م/ص نعناع مجفف + رشة حبهان مطحون + 4 ك ارز مصري
+ حزمة بقدونس اخضر مفري + حزمة شبت اخضر مفري

للتسوية

واحد و نصف كوب ماء + مكعب مرقة دجاج


الطريقة

1- تقطع الكرنبه بحرص

2- تسلق في ماء مغلي به القليل من الملح و الكمون

4- تقطع شرائح و ترص لحين تجهيز الحشوة





و هذا شكل اتجاه النسيج عند التقطيع




الحشوة

1- نقطع البصلة



2- تحمر بالزيت



3- يضاف عليها الطماطم المبشورة و مكعب مرقة الدجاج و السكر



4- تترك علي النار حتي تتسبك

5- يوضع عليها 2 م صلصة طماطم و اول ما تغلي نطفيء عليها



6-يضاف عليها البهارات ( قرفة + بهارات مشكلة + نعناع جاف + رشة حبهان مصحون + ملح و فلفل اسود كتيييييررر احنا بنحبه كتير و بنطحنه طازج )



7- يضاف الارز المغسول علي التسبيكة و يقلب





8- يضاف البقدونس و الشبت المفريين



9- كده الحشوة جاهزة و نبدأ بحشو الكرنب





10- نضع ورقة كاملة من الكرنبه في قاع القدر قبل رص محشي الكرنب




11- في حالة لو كمية الكرنب كبيرة نجهز قدر اخر مغطي بالنايلون و نرص فيه محشي الكرنب و يغطي و يوضع بالفريز و ثاني يوم اول ما يجمد يرفع من القدر و يلف بالبلاستيك و يحفظ هكذا بيكون اخذ شكل القدر و عند الحاجة لطهيه يخرج من الفريز و يفك النايلون و يوضع في نفس القدر و يطهي بس نقلل مقدار ماء الطهي



12- نحش الكرنب و نرصه بالقدر





13- و يغطي السطح بشرائح من الكرنب



و هذا القدر اللي هتوضع في الفريزر




التسوية ......... غير مصورة ( لاني امي حفظها الله هي اللي سوته )

1- نغلي واحد و نصف كوب ماء و نضع عليه مكعب مرقة دجاج و اول ما يغلي يصب علي المحشي

2- و نغلي المحشي لمدة 15 ق ثم نوطي عليه و نضع الشياطة

3- حتي النضج

انتظروا صورة الطبق النهائي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010