نبدأ بسم الله في الحلو
كيكة الباباز
المقادير
3 كوب دقيق منخول + رشة ملح + خميرة ( انا استخدمت الخميرة الطازجة في حجم عين الجمل ) + 2 م/ص سكر + 1 كوب لبن دافيء + 1/2 كوب زبدة مذابة + 8 بيضات ( يمكنك استعمال 5 بيضات و بتنجح الوصفة ) + فانيليا
الشربات
3 و 1/2 كوب سكر + 3 كوب ماء + عصير نصف ليمونة
للتزين
كريمة مخفوقة انا استعملت الدريم ويب + شرائح من الاناناس
الطريقة
1- نضع كوب اللبن علي النار حتي يدفء
2- نضع علي كوب اللبن الخميرة و السكر و يذوبوا
3- نغطي القدر بفوطه نظيفة و يوضع في الفرن و يكون دافيء
4- بعد 10 دقائق تكون خمرت الخميرة
5- نضع البيض ( درجة حرارة الغرفة ) في طبق مستقل و عليه الفانليا ( و انا لم اجد عندي فانيليا فاضفت قطرات من الليمون و بشر الليمون علي البيض ) و يخفق بالشوكه
6- نكون مجهزين الدقيق المنخول مع الملح
7- و نذوب الزبدة علي نار هادئه
8- و نكون مجهز القالب مقاس 30 سم و مدهون زيت و مبطن بالدقيق
9- الخلط :- في طبق عميق نضع خلليط الخميرة و علية الزبدة الدافئة و البيض المخفوق
10- نضع الدقيق المنخول و يقلب الخليط
11- ملاحظة :- انا استعملت مضرب البيض الكهربائي للخلط لمدة اقل من الدقيقة
12- يصب الخليط في القالب المجهز و يفطي بفوطه نظيفة و يدخل الفرن الدافء مسبقا و تترك لمدة ياعة للخمران
قبل الخمران
بعد الخمران
تدخل الفرن الساخن في الرف الاوسط علي درجة حرارة 170 درجة
و تترك حتي النضج
يتبــــــــــــــــــــــــــــع