تقطعى من قمر الدين اللى انتى شرياه قطعه ( قسمى المربع على ست قطع كل قطعه هتعمل لكى 2 كوب) وتنقعى القطعه فى كوب ونصف ماء وخمس ملاعق كبيره سكر من الليل حتى تانى يوم العصى بعدها ضعى المنقوع فى الخلاط واضربيه ثم صبيه فى زجاجه وضعيها بالثلاجة حتى وقت المغرب وبالهنا والشفا
ولو مستعجله ممكن تغلى قمر الدين مع الماء والسكر على النار وبعدين لما يسيح ويتفتت تضربيه بالخلاط وتزوديه بقطع الثلج وبيكون جاهز للتقديم بعشر دقائق فقط. وكل عام وانتى بخير.