منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - طرق تنظيف السمك.....
عرض مشاركة واحدة
قديم 27-12-2008, 04:31 PM
  #10
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اختي الغالية من خلال تجربتي مع السمك

اي رائحة زفارة بالسمك تعني ان السمك غير طازج

و الكثير اجد زملائي و بالاخص المقيمن في مناطق ساحلية يقولو انهم يشطفون السمك بالماء فقط الطازج طبعا


و من خلال تجربتي طبعا السمك اللي بشتريه غير ظازج 100%

انا احضر السمك و انقعه في ماء بدقيق شوية

ثم اشطفه و افتح بطن السمك و انظفه و ازيل الخياشيم و قشور السمك

و انقعه مرة اخري في الماء و عليه دقيق مثل تنظيفك للدجاج

و بالنسبة للتتبيلة


طبعا علي حسب كمية السمك

كمون مطحون + كسبرة مطحونة ( كمية الكمون تكون ضعف كمية الكسبرة )

و اخذهم تحميسه خفيفة علي النار حتي تظهر رائحة التوابل و تكون صحيحة قبل الطحن و كل منهم علي حدي

و اضيف بابريكا و عصير ليمون يعني لو كيلو اضع عصير 4 ليمونات

و اضيف فلفل حار و ملح

و اقوم بعمل شقوق بالسمك و اضع التتبيلة بداخل السمك و في الشقوق و اتركه ساعتين

و اضعه بالدقيقو اقليله في زيت حار

اتمني ان اكون افدتك
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010