اختي الغالية من خلال تجربتي مع السمك
اي رائحة زفارة بالسمك تعني ان السمك غير طازج
و الكثير اجد زملائي و بالاخص المقيمن في مناطق ساحلية يقولو انهم يشطفون السمك بالماء فقط الطازج طبعا
و من خلال تجربتي طبعا السمك اللي بشتريه غير ظازج 100%
انا احضر السمك و انقعه في ماء بدقيق شوية
ثم اشطفه و افتح بطن السمك و انظفه و ازيل الخياشيم و قشور السمك
و انقعه مرة اخري في الماء و عليه دقيق مثل تنظيفك للدجاج
و بالنسبة للتتبيلة
طبعا علي حسب كمية السمك
كمون مطحون + كسبرة مطحونة ( كمية الكمون تكون ضعف كمية الكسبرة )
و اخذهم تحميسه خفيفة علي النار حتي تظهر رائحة التوابل و تكون صحيحة قبل الطحن و كل منهم علي حدي
و اضيف بابريكا و عصير ليمون يعني لو كيلو اضع عصير 4 ليمونات
و اضيف فلفل حار و ملح
و اقوم بعمل شقوق بالسمك و اضع التتبيلة بداخل السمك و في الشقوق و اتركه ساعتين
و اضعه بالدقيقو اقليله في زيت حار
اتمني ان اكون افدتك
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010