منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - استشارات مطبخية اسألوا و نحن نجيب
عرض مشاركة واحدة
قديم 22-02-2009, 01:28 PM
  #6
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام من شبرا مشاهدة المشاركة
حبيبتى مستكه

بارك الله فى جهودكم
و اعانكم على كل ما هو خير

فعلا غاليتى فتح هذا الملف فى غاية الاهميه فى تصحيح
بعض الاخطاء التى قد تواجهنا عند اعداد بعض الاصناف

و فى معرفة البدائل لبعض المكونات التى قد تكون غير معروفه او غير متوفره بالنسبة للبعض منا
و اكيد هانستفاد من اسئلة بعضنا البعض

و بالمناسبة بقى لى سؤال عن الكاسترد
ما هو الفرق بين النشا و الكاسترد و ما هى كريمة الكاسترد التى تستخدم فى بعض الحلويات

جزاكن الله خيرا
شوفي غاليتي

النشا ممكن نعمل بيه المهلبية ممكن نعمل بيه الكشك

لكن الكاسترد للحلويات و كما ذكرت غاليتي قوالب انه يباع خليط جاهز بودرة اسمها كاسترد

و طريقه اعداده علي العبوة المشتراه

في كريمة اخري تستخدم نفس طعم الكاستر و تستخدم في حشو المالفيه

اسمها كريم باستري

و هي تباع في محلات مخصصة بالحلويات بالقاهرة

و تستخدم بنفس طريقة الكريم شانيه ( بودره + لبن و تخفق )

طعمها خرافة و ممكن تستغني عن الكاستر بهذه الكريمة

و يحشي بها التارت الحلو ايضا و اي استفسار انا حاضرة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010