اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام من شبرا
حبيبتى مستكه
بارك الله فى جهودكم
و اعانكم على كل ما هو خير
فعلا غاليتى فتح هذا الملف فى غاية الاهميه فى تصحيح
بعض الاخطاء التى قد تواجهنا عند اعداد بعض الاصناف
و فى معرفة البدائل لبعض المكونات التى قد تكون غير معروفه او غير متوفره بالنسبة للبعض منا
و اكيد هانستفاد من اسئلة بعضنا البعض
و بالمناسبة بقى لى سؤال عن الكاسترد
ما هو الفرق بين النشا و الكاسترد و ما هى كريمة الكاسترد التى تستخدم فى بعض الحلويات
جزاكن الله خيرا
|
شوفي غاليتي
النشا ممكن نعمل بيه المهلبية ممكن نعمل بيه الكشك
لكن الكاسترد للحلويات و كما ذكرت غاليتي قوالب انه يباع خليط جاهز بودرة اسمها كاسترد
و طريقه اعداده علي العبوة المشتراه
في كريمة اخري تستخدم نفس طعم الكاستر و تستخدم في حشو المالفيه
اسمها كريم باستري
و هي تباع في محلات مخصصة بالحلويات بالقاهرة
و تستخدم بنفس طريقة الكريم شانيه ( بودره + لبن و تخفق )
طعمها خرافة و ممكن تستغني عن الكاستر بهذه الكريمة
و يحشي بها التارت الحلو ايضا و اي استفسار انا حاضرة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010