منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - اطباق رئيسية متنوعه من مستكة
عرض مشاركة واحدة
قديم 04-05-2009, 02:46 PM
  #29
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
فراخ دبابيس مشوية مع ارز بسمتي بالخضار و سلطة خضراء



المكونات

فراخ دبابيس

التتبيلة

ثوم مفري + ملح + فلفل اسود + زيت زيتون + برش ليمون + عصير ليمون + اورجانو + صلصة طماطم



الارز البسمتي مسلوق

الخضار

زيت + بصل جوانج + كوسة مبشورة + جوز مبشور + فلفل بارد مقطع صغير + ملح و فلفل اسود


سلطة خضراء


الطريقة

الارز

يسلق الارز بطريقتي المعتادة و هي

ينقع الارز لمدة 20 دقيقة مع 1 م/ص ملح

نجهز قدر به ماء مغلي و نضف له الارز مصفي و فص حبهان و ورق غار و 1 م/ك زيت و يترك ليسلق و يصفي و يشطف و يرد الي قدر فارغ علي نار هادئة حتي يستوي تماما


الخضار

نحضر طاسة نضفي الزيت يشوح علي نار عالية نضيف الكوسة ( تجفف بعد البشر بفوطة نظيفة ) و تشوح علي نار عالية حتي لا تنفقد السوائل

و نضيف الجزر المبشوة و الفلفل البارد و يشوح الخليط جيدا و نضف ملح و فلفل

و يكون جاهز






الدبابيس

التتبيلة

ثوم مفري + ملح + فلفل اسود + زيت زيتون + برش ليمون + عصير ليمون + اورجانو + صلصة طماطم

تخلط بها الدبابيس و تترك طوال الليل

و تشوي اليوم التالي






الطبق النهائي



يتبع .....
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010