منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - كيكات متنوعه من مستكة
الموضوع
:
كيكات متنوعه من مستكة
عرض مشاركة واحدة
23-03-2010, 12:55 AM
#
6
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
السويسرول
بطريقة اخري
1 كوب دقيق + 6 بيضات ( انا استخدمت 5 )+ 1 ملعقة بيكنج باودر + فانيليا + 1 كوب دقيق
انا اضفت رشة ملح و رشة كريم اوف تارتار
الطريقة
يخفق البيض و الفانيليا ( انا استخدم دائما 2 كيس فانيليا ) علي علي سرعة و نضيف السكر و نخفق لمدة لا تقل عن ربع ساعة علي اعلي سرعه
ثم نضيف الدقيق المخلوط بالبيكنج باودر و الكريم اوف تارتار و الملح
علي دفعات علي اقل سرعة مع استخدام المضرب اللولوبي
تصب في قالب مطبق زيت و مطبق ورق زبدة و مدهون بالزيت
و تدخل الفرن انا وضعت حمام مائي في القاع
للاسف الرف بتاع الفرن كان مش مضبوط و بالتالي ارتفع جزء من الكيك اعلي من الجزء الثاني
فقطعته بالسكين و عملته منه مني سويسرول
بعد ما خبزت الكيك احضرت ورق المونيوم و رشية عليه سكر بني للاسف لم يكن لدي سكر بودرة
و ملاحظتي : يفضل دهن ورق الالمونيوم بالزيت
يلف السويسرول في ورق الالمونيوم و يغلق جيدا و تترك لتبرد تماما
و يحشي بالكريمة و المربي المفضلة و نعيد لف مرة اخري و يترك في الثلاجة لليوم التالي
النتيجة كانت خرافة
و الجزء الثاني اعددت بنفس الطريقة و لفيته و علمت منه مني سويسرول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
http://www.66n.com/forums/showthread.php?p=2393848#post2393848
مستكة_مستكة
مشاهدة ملفه الشخصي
البحث عن المشاركات التي كتبها مستكة_مستكة