منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - كيكات متنوعه من مستكة
عرض مشاركة واحدة
قديم 23-03-2010, 12:55 AM
  #6
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
السويسرول

بطريقة اخري


1 كوب دقيق + 6 بيضات ( انا استخدمت 5 )+ 1 ملعقة بيكنج باودر + فانيليا + 1 كوب دقيق

انا اضفت رشة ملح و رشة كريم اوف تارتار

الطريقة

يخفق البيض و الفانيليا ( انا استخدم دائما 2 كيس فانيليا ) علي علي سرعة و نضيف السكر و نخفق لمدة لا تقل عن ربع ساعة علي اعلي سرعه







ثم نضيف الدقيق المخلوط بالبيكنج باودر و الكريم اوف تارتار و الملح

علي دفعات علي اقل سرعة مع استخدام المضرب اللولوبي





تصب في قالب مطبق زيت و مطبق ورق زبدة و مدهون بالزيت





و تدخل الفرن انا وضعت حمام مائي في القاع

للاسف الرف بتاع الفرن كان مش مضبوط و بالتالي ارتفع جزء من الكيك اعلي من الجزء الثاني

فقطعته بالسكين و عملته منه مني سويسرول


بعد ما خبزت الكيك احضرت ورق المونيوم و رشية عليه سكر بني للاسف لم يكن لدي سكر بودرة

و ملاحظتي : يفضل دهن ورق الالمونيوم بالزيت

يلف السويسرول في ورق الالمونيوم و يغلق جيدا و تترك لتبرد تماما

و يحشي بالكريمة و المربي المفضلة و نعيد لف مرة اخري و يترك في الثلاجة لليوم التالي


النتيجة كانت خرافة

و الجزء الثاني اعددت بنفس الطريقة و لفيته و علمت منه مني سويسرول






















__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010