منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - الفطير المشلتت حلو و حادق بالصور
عرض مشاركة واحدة
قديم 22-04-2006, 03:41 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3 الفطير المشلتت حلو و حادق بالصور





المقادير
على حسب اسرتك - المقدار ده 2 فطير مشلتت و2 فطير حلو

1 كيلو الا كوب دقيق
1 م\ص ملح
ميه حسب العجن تقريبا كوب و نص ميه حسب نوع الدقيق

الطرقة


تعجن فى العجانه و بعدين تلت بالي دشوية بسيطه لغايه ما تكون لينه و ناعمه نسيبها ترتاح نصف

ساعه و ده شكلها بعد ما ريجناها



بعدين نقسمها 2 كبار شويه و 2 اصغر و ممكن نخليهم 3 كبار و نصغر 2 التانين و نبتدى نفرد و لو اتقطعت منك

مافيش مشكله و بعد الفرد تكون رقيقه ندهنا بالسمن اللى سايحناه دهن باذمه





بعدين بدأن اتنيها و مع كل تانيه ندهن بالسمن



لغايه ما نوصل للنهايه نبدأ نلفها من الاخر كده و برضه مع الدهن بالسمن و كل ما تلفى شدى العجين شويه





الطرف الاخير دخليه فى نص الفطيره كده و حطيها فى طبق كبير و سبيها كده





بس كده نسيبها ترتاح لغايه ما نفرد الفطيره التانيه و نعملها زى دى بالضبط و بعدين نفرها يا بالنشابه ( الشوبك)

او بايده نبططها و هى سهله فى تبطيطها باليد و بعدين نحطها على الطاسه او الصاج على الفرن و تكون سخنت و

بعدين نحطها و نوطى النار قوىو كلما كانت الصاجه تخينه يكون احسن و اول ما تبدأتحمر شويه من تحت نقلبها

على الناحيه التانيه و بعدين لما تحمر شويه نرجع نقلب على الناحيه الاولانيه لغايه ماتتحمركده علشان تستوى

براحه و سيبيها ماتستعجليش عليه و كل ما كانت فرده رقيق مش هاتاخد وقت منك فى انها تستوى و دى الصور










و الحلو جاي في السكة

منقول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010