الفطير المشلتت حلو و حادق بالصور - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 22-04-2006, 03:41 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3 الفطير المشلتت حلو و حادق بالصور





المقادير
على حسب اسرتك - المقدار ده 2 فطير مشلتت و2 فطير حلو

1 كيلو الا كوب دقيق
1 م\ص ملح
ميه حسب العجن تقريبا كوب و نص ميه حسب نوع الدقيق

الطرقة


تعجن فى العجانه و بعدين تلت بالي دشوية بسيطه لغايه ما تكون لينه و ناعمه نسيبها ترتاح نصف

ساعه و ده شكلها بعد ما ريجناها



بعدين نقسمها 2 كبار شويه و 2 اصغر و ممكن نخليهم 3 كبار و نصغر 2 التانين و نبتدى نفرد و لو اتقطعت منك

مافيش مشكله و بعد الفرد تكون رقيقه ندهنا بالسمن اللى سايحناه دهن باذمه





بعدين بدأن اتنيها و مع كل تانيه ندهن بالسمن



لغايه ما نوصل للنهايه نبدأ نلفها من الاخر كده و برضه مع الدهن بالسمن و كل ما تلفى شدى العجين شويه





الطرف الاخير دخليه فى نص الفطيره كده و حطيها فى طبق كبير و سبيها كده





بس كده نسيبها ترتاح لغايه ما نفرد الفطيره التانيه و نعملها زى دى بالضبط و بعدين نفرها يا بالنشابه ( الشوبك)

او بايده نبططها و هى سهله فى تبطيطها باليد و بعدين نحطها على الطاسه او الصاج على الفرن و تكون سخنت و

بعدين نحطها و نوطى النار قوىو كلما كانت الصاجه تخينه يكون احسن و اول ما تبدأتحمر شويه من تحت نقلبها

على الناحيه التانيه و بعدين لما تحمر شويه نرجع نقلب على الناحيه الاولانيه لغايه ماتتحمركده علشان تستوى

براحه و سيبيها ماتستعجليش عليه و كل ما كانت فرده رقيق مش هاتاخد وقت منك فى انها تستوى و دى الصور










و الحلو جاي في السكة

منقول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 22-04-2006, 04:07 PM
  #2
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم

الفطير الحلو الحلو

ناخد قطعه من اللى قسمناهم الصغيرين و نفرده و نحاول انها تكون مربعه شويه و ندهنها بالسمن و نطبقها من

ناحيه و ندهن و نطبق الناحيه التانيه

و ندهن و نحط الحشو:-

كان عندى توفو سكر عملتاه كراميل و ضفنا عليه

قشطه خفق بس مزوده القشطه شويه يعنى سايله شويه و بالملعقه رشيت شويه و بعدين جبت مكسرات و

جرشتهم و معاهم جوز هند و زبيب و م\ك سكر و خلطهم و رشيت الفطيره و طبقتها بالشكل ده و حطيتها فى طبق و

سبتها لغايه ماعملت اختها











وده الشكل النهائى بعد ماسويته زى المشلتت و هى سخنه قطعتها و رشيت عليها التوفو و ممكن نحشيها مربى و

نرش سكر بودره على وش الفطيره و بالهنا و الشفا كمان المشلتت بيتاكل مع احلى شىء العسل الاسود و ممكن

معاه طحينه و يا سلام لو فيه جبنه قريش




صورة التوفو - من منتجات فول الصويا



بالهنا و الشفا

منقول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 22-04-2006, 05:04 PM
  #3
عشق عبادي
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية عشق عبادي
تاريخ التسجيل: Oct 2003
المشاركات: 5,194
عشق عبادي غير متصل  
girl

نفسي أدوقو

والصور شهتني موووووووووووووووووووووت

راح احاول اعملها

كل الشكر يا عزيزتي مستكة-مستكة
قديم 22-04-2006, 05:05 PM
  #4
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عشق عبادي
نفسي أدوقو

والصور شهتني موووووووووووووووووووووت

راح احاول اعملها

كل الشكر يا عزيزتي مستكة-مستكة

__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 22-04-2006, 06:15 PM
  #5
عشق عبادي
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية عشق عبادي
تاريخ التسجيل: Oct 2003
المشاركات: 5,194
عشق عبادي غير متصل  
girl

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة
عزيزتي مستكة-مستكة أنا اخت ولست اخ
مع فائق احترامي
قديم 22-04-2006, 06:18 PM
  #6
حنون زمن قاسي
قلب المنتدى النابض
تاريخ التسجيل: Jan 2006
المشاركات: 844
حنون زمن قاسي غير متصل  
جزك الله الف خير على الاسلوب الرائعة في الموضوع
__________________
إدعو لي ان يرزقني الله الرزق الحسن . والزوجة الزوجة الصالحة واسال الله العظيم ان تقول الملائكة : امين ولك مثل ذلك .
قديم 22-04-2006, 06:25 PM
  #7
بنت طيبة الطيبه
عضو مثالي
تاريخ التسجيل: May 2004
المشاركات: 2,454
بنت طيبة الطيبه غير متصل  
من زمان أسمع بالفطير المشلتت وأخيرا عرفت طريقته ..... تسلمي ياأحلى مستكة
__________________
اللهم إن أبي نزل بك وأنت خير منزول اللهم أكرم نزله ووسع مدخله وارفع درجته وجازه بالحسنات إحسانا وبالسيئات عفوا وغفرانا .. آمين
قديم 22-04-2006, 06:32 PM
  #8
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عشق عبادي
عزيزتي مستكة-مستكة أنا اخت ولست اخ
مع فائق احترامي

__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 22-04-2006, 06:33 PM
  #9
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة حنون زمن قاسي
جزك الله الف خير على الاسلوب الرائعة في الموضوع

__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 22-04-2006, 06:34 PM
  #10
رقة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية رقة
تاريخ التسجيل: Apr 2005
المشاركات: 6,337
رقة غير متصل  
تسلم ايدك عزيزتى مستكة

بارك الله لك وجزاك خير الجزاء

فى انتظار اكلاتك اللذيذة

وصورك الالذ

لك ارق التحيات


رقة
__________________



** اللهم اهدى لى نفسى وزوجى واولادى واهلى والمسلمين والمسلمات وفرج كربتنا واقضى حاجتنا **

اللهم أمين



نسعد بزيارتكم : فى ركن الثقــافة الزوجيــة


هل تريد ان تعرف اين تذهب مشاركاتك .. اضغط هنا
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:40 PM.


images