بسم الله الرحمن الرحيم
بصي يا ستي بما اني عاملة رجيم دلوقتي و بعاني جدا في الاكل فأخترعت حاجات
1
بالنسبة للفراخ و اللحمة .. بسلقهم طبعا ( مضاف الليهم بصل و ورق لورا و حبهان و قرنفل و عيدان قرفة و فلفل اسود صحيح و جزر حقات و مممكن عيدان بقدونس ) ... و بحط عليم خلطة
1 م/ك صلصة طماطم + 1 م/ص مستردة + 1 م/ك دبس الرومان + رشة ملح + رشة فلفل اسود + رشة زعتر
و بقلبهم كويس و بدهن بيهم اللحم او الفراخ( بالفرشة ) و بحطهم في صنية في الفرن و اشغل الجريل و عند الاحمر اقلبهم و بحط عليهم بقدونس عن التقديم
2
بالنسبة للخضار كله ......
لو مسلوق ... بسلقه في شوربة اللحم او الفراخ بشرط تكون مبردة و متشال منها الدسم كله
و بحط مكعب ماجي خضار ... لاني بيهمني الطعم ( و بصراحة ده اللي بيخلني بتلكك في الرجيم )
لو مطبوخ ... بحط البصل مع الخضار و اسبهم يدبلوا علي نار هادئه و كل شوية ازود ميه بس كل مرة تقريبا 1م/ك لحد ما احس ان الخضار داخل في النضج بضرب طماطم مش كتير ( منزوعة الجلد ) و بحط مكعب مرقة خضار حتي يتسبك
3
بالنسبة للحم المفرومة بحط البصل علي اللحم و شوح من غير اي دهون عندما تنزل ميتها و تشربها بزود مياه و بحط مكعبات مقطعة كبير جزر و بشلها بعد نضج اللحم و بحط ورق لورا و بحط مرقة خضار
4
بالنسبة لاي صلصلة بحمر البصل بالمياه .... يشوح البصل اول ما تجف مياهه ازود مياه بس بسيطة و هكذا حتي يذبل و بعدين احط الطماطم مضوربة في الخلاط بدون بذور و بحط مكعب مرقة خضار و اي توابل ... بجد مش هتشعري بالفرق
دي تقريبا الاساسيات في نظام الطهي
بالنسبة للاكل ....
مكرونة باللحمة المفرومة و الخضار
- تسلق المكرونة بدون زيت
- اللحم المفرومة بالطريقة السابقة و بحط عليها الخضار ني حسب نوعه ( اللي باخد سواء زيادة في الاول و هكذا ...)
- و بحط الطماطم بعد قرب نضج الخضار ( و مش بحب في الرجيم زيادة الطاطم كمان مع الحر )
-و بحط الكرونةحسب مقدار الرجيم تقريبا 4 ملاعق و بحط كمية الخضار كبيرة عشات اشبع
يتبع ....
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010