ملف الريجيم - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 13-05-2006, 04:25 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم

بصي يا ستي بما اني عاملة رجيم دلوقتي و بعاني جدا في الاكل فأخترعت حاجات

1

بالنسبة للفراخ و اللحمة .. بسلقهم طبعا ( مضاف الليهم بصل و ورق لورا و حبهان و قرنفل و عيدان قرفة و فلفل اسود صحيح و جزر حقات و مممكن عيدان بقدونس ) ... و بحط عليم خلطة

1 م/ك صلصة طماطم + 1 م/ص مستردة + 1 م/ك دبس الرومان + رشة ملح + رشة فلفل اسود + رشة زعتر

و بقلبهم كويس و بدهن بيهم اللحم او الفراخ( بالفرشة ) و بحطهم في صنية في الفرن و اشغل الجريل و عند الاحمر اقلبهم و بحط عليهم بقدونس عن التقديم

2

بالنسبة للخضار كله ......

لو مسلوق ... بسلقه في شوربة اللحم او الفراخ بشرط تكون مبردة و متشال منها الدسم كله
و بحط مكعب ماجي خضار ... لاني بيهمني الطعم ( و بصراحة ده اللي بيخلني بتلكك في الرجيم )

لو مطبوخ ... بحط البصل مع الخضار و اسبهم يدبلوا علي نار هادئه و كل شوية ازود ميه بس كل مرة تقريبا 1م/ك لحد ما احس ان الخضار داخل في النضج بضرب طماطم مش كتير ( منزوعة الجلد ) و بحط مكعب مرقة خضار حتي يتسبك

3

بالنسبة للحم المفرومة بحط البصل علي اللحم و شوح من غير اي دهون عندما تنزل ميتها و تشربها بزود مياه و بحط مكعبات مقطعة كبير جزر و بشلها بعد نضج اللحم و بحط ورق لورا و بحط مرقة خضار

4

بالنسبة لاي صلصلة بحمر البصل بالمياه .... يشوح البصل اول ما تجف مياهه ازود مياه بس بسيطة و هكذا حتي يذبل و بعدين احط الطماطم مضوربة في الخلاط بدون بذور و بحط مكعب مرقة خضار و اي توابل ... بجد مش هتشعري بالفرق


دي تقريبا الاساسيات في نظام الطهي

بالنسبة للاكل ....

مكرونة باللحمة المفرومة و الخضار

- تسلق المكرونة بدون زيت
- اللحم المفرومة بالطريقة السابقة و بحط عليها الخضار ني حسب نوعه ( اللي باخد سواء زيادة في الاول و هكذا ...)
- و بحط الطماطم بعد قرب نضج الخضار ( و مش بحب في الرجيم زيادة الطاطم كمان مع الحر )
-و بحط الكرونةحسب مقدار الرجيم تقريبا 4 ملاعق و بحط كمية الخضار كبيرة عشات اشبع

يتبع ....
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 13-05-2006, 04:40 PM
  #2
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم

بالنسبة للكبسة باللحم

المقادير

8 قطع لحم + 2 بصلة كبيرة جوانج + 1ملعقة زيت ذرة + حبهان + قرنفل + لومي + ورق لورا + 1 مكعب مرقة لحم من ماجي + عود قرفة + رشة كركم + نصف ملعقة ص بهارت كبسة ( و ممكن تستغني عنها )+ 1 حبه طماطم + 1 م صلصة طماطم + رشة شطة + رشة فلفل اسود + 2 ك ارز بسمتي تقريبا او حسب الرغبة

الطريقة

نحضر حلة نضع فيعا ملعقة الزيت و البصل الجوانح يدبل فقط و نضع قطع اللحم و تشوح حتي تنزل مياهها نضع التوابل ( كله صحيح حبهان و لورا و قرنفل و عود القرفة ) و يشوح ثم نضع ماء و تترك حتي النضج تماما مع زيادة الماء لضمان تمام النضج

ممكن نحتاج وضع ملعقة خل ابيض اثناء نضج اللحم بيديها مزازة لو معندكيش لومي
نضع حبة اللومي قرب نضج اللحم و مكعب مرقة اللحم

- اثناء ذلك بيكون الارز مغسول و منقوع حوالي 40 ق

- نقشر طماطم و نقطعها مكعبات صغيرة جدا و نتخلص من بذورها كمان و توضع علي اللحم بعد تمام النضج و نضع الصلصة و الكركم و الفلفل الاسود و الشطة

- و تترك حوالي 5 ق حتي تتسبك

- ثم نضع الازر المصفي و ممكن نزود المياه حسب حاجة الازر و يترك ليغلي ... ثم نوطي عليه تماما حتي النضج

و بالهنا و الشفا


يتبع .....
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 02:31 AM.


images