بسم الله الرحمن الرحيم
طبق اليوم
فراخ في الفرن
المكونات
فرخة صحيحة تزن 1.200 كيلو تقريبا بالجلد
+ 4 م/ك زيت ذرة + 2 ليمونة كبيرة + ملح خشن + فلفل اسود مجروش + زعتر + اوريجانو + قرفة + حبة البركة
الطريقة
نحضر الفرخة و تكون مغسولة و نضعها في طبق نضع عليها الزيت و تدعك به من الداخل و الخارج و نعصر عليها الليمون و نرش عليها الملح الخشن و الفلف الاسود من الداخل و الخارج
ثم نضع الزعتر ( انا بستخدمه دقة ... مضاف اليه سمسم ) و الاوريجانو و القرفة و حبه البركة و يرش عليها و من الداخل
ثم نستخدم الصنية اللي بها عمود معدني
ندخل فيها الفرخة و نضع في الصنية اللي تحتها ماء مضاف اليه شرائح ليمون + قرفة عيدان + حبهان + ورق لورا ( غار )
و تترك في الفرن180 درجة تقريبا ساعة و نصف الي ساعتين لضمان النضج
و تقدم مع بطاطس محمرة
و بالهنا و الشفا
ارق التحيات
مستكة _مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010