منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - اطباقنا اليومية
عرض مشاركة واحدة
قديم 13-07-2006, 05:01 PM
  #19
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3



طبق اليوم






مقادير الكفتة

1 كيلو لحم مفروم + ملح + فلفل اسود + 2 ك ارز ( يغسل و يترك ساعتين ليجف تماما من الماء ) + 3 حزمة بقدونس + 2 بصلة كبيرة + 4 فصوص ثوم كبيرة + 6 حزمة شبت


الطريقة


- في الكبة نضع الارز و يطحن و يوضع في طبق


- تفرم البصل و الثوم و الملح و الفلفل في الكبة


- تضاف البصلة علي اللحمة المفرومة و تقلب جيدا


- يفرم الشبت و البقدونس في الكبة


- في طبق كبيرة تخلط جميع المكونات


- تفرم علي اجزاء في الكبة حتي تتجانس و تنعم


- يكون لونها النهائي اخضر


- تصبع الكفتة بقليل من الزيت ( في اليد ) و تحمر في الزيت

الكمية ممكن تعمل 5 اكلات تقريبا او حسب عدد الاسرة

تترك لتبرد و تحفظ في اكياس بلاستيك في الفريزر

.....

التجهيز



- في حلة نضع بصلة مفرية تحمر في قليل من الزيت و نضع عليها 2 فص ثوم مفري عليهم شوية فلفل اسود و تشوح

- نضع عليهم عصير طماطم و مكعب مرقة خضار + شوية سكر و تترك لتتسبك ثم تضاف 1 م / ك صلصة طماطم و تقلب

- نحضر عدد 2 حبة بطاطس تقشر و تقطع مكعبات و توضع علي التسبيكة و تترك علي النار حتي قرب النضج ب 10 ق

( اصولها البطاطس تحمر في الزيت لكن ... انا بحاول تكون الاكلة خفيفة )

- توضع الكفتة المحمرة علي البطاطس و تترك علي النار لمدة 10 ق

و تقدم مع الارز و السلطة


اتفضلوا معايا



ارق التحيات




مستكة_مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010