اطباقنا اليومية - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 13-07-2006, 05:01 PM
  #19
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3



طبق اليوم






مقادير الكفتة

1 كيلو لحم مفروم + ملح + فلفل اسود + 2 ك ارز ( يغسل و يترك ساعتين ليجف تماما من الماء ) + 3 حزمة بقدونس + 2 بصلة كبيرة + 4 فصوص ثوم كبيرة + 6 حزمة شبت


الطريقة


- في الكبة نضع الارز و يطحن و يوضع في طبق


- تفرم البصل و الثوم و الملح و الفلفل في الكبة


- تضاف البصلة علي اللحمة المفرومة و تقلب جيدا


- يفرم الشبت و البقدونس في الكبة


- في طبق كبيرة تخلط جميع المكونات


- تفرم علي اجزاء في الكبة حتي تتجانس و تنعم


- يكون لونها النهائي اخضر


- تصبع الكفتة بقليل من الزيت ( في اليد ) و تحمر في الزيت

الكمية ممكن تعمل 5 اكلات تقريبا او حسب عدد الاسرة

تترك لتبرد و تحفظ في اكياس بلاستيك في الفريزر

.....

التجهيز



- في حلة نضع بصلة مفرية تحمر في قليل من الزيت و نضع عليها 2 فص ثوم مفري عليهم شوية فلفل اسود و تشوح

- نضع عليهم عصير طماطم و مكعب مرقة خضار + شوية سكر و تترك لتتسبك ثم تضاف 1 م / ك صلصة طماطم و تقلب

- نحضر عدد 2 حبة بطاطس تقشر و تقطع مكعبات و توضع علي التسبيكة و تترك علي النار حتي قرب النضج ب 10 ق

( اصولها البطاطس تحمر في الزيت لكن ... انا بحاول تكون الاكلة خفيفة )

- توضع الكفتة المحمرة علي البطاطس و تترك علي النار لمدة 10 ق

و تقدم مع الارز و السلطة


اتفضلوا معايا



ارق التحيات




مستكة_مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 01:09 AM.


images