منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - ¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤
عرض مشاركة واحدة
قديم 30-07-2006, 02:50 PM
  #5
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم








المكونات


2/1 كيلو جرام لحم مفروم
2 بصلة مفرومة
5-4 حبات طماطم
1 ملعقة كبيرة صلصة طماطم + رشة سكر
3/4-1/2 كوب زيت نباتي
رشة بهارات
رشة قرفة
ملح و فلفل

طريقة الطهى


1.يخلط جيدا البصل المبشور مع الملح والفلفل والبهارات والقرفة ثم يخلط جيدا مع اللحم المفروم

2.يشكل اللحم على شكل كرات فى حجم كرة صغيرة .
3.
4.فى طاسة لا تلصق تسخن 4 ملاعق زيت على النار
5.. تحمر الكفتة فى الزيت من جميع الجوانب لمدة 3-4 دقائق ثم ترفع من على النار.
6.تضرب الطماطم فى الخلاط مع 1/4 كوب ماء
7.فى حلة... يسخن 1/4 كوب زيت على النار.
8. يضاف البصل المفروم ( البصلة الثانية) تشوح حتي الاصفرار .

9.تضاف عصير الطماطم و مكعب مرقة دجاج و شوية سكر و تترك لتتسبك

10 – بعد ما تتسبك يضاف لها صلصة الطماطم و تترك لتغلي
11- تضاف الكفتة وتترك لتنضج لمدة 15- 20 دقيقة .
12- تسخن ملعقتين زيت فى طاسة صغيرة على نار
13- يضاف الثوم و ملح و فلفل و يقلب حتى يصبح لونه ذهبي
14- تضاف التقلية الكفتة. تقدم فورا.
ممكن تقدم مع الارز الابيض او المكرونة

منقول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010