بسم الله الرحمن الرحيم
الكباب المصري
المقادير
قطع من لحم الخروف و ريش او لحم بتلو و ريش بتلو حسب الرغبة + لية خروف + بصلة كبيرة + فلفل اسود + ملح + زبادي + خل
الطريقة
تفرم البصلة ناعم جدا و تعصر و ناخذ مياهها و نضع عليه الملح و الفلفل و الزبادي و الخل و تتبل بهم اللحم و تترك في الثلاجة لمدة يوم كامل
بعض الطرق لا تضيف الملح لانه بيجعل اللحم ناشفة ... انا اضيف في بداية التتبيلة و بعتمد علي الزبادي
و بعض الطرق لا تضيف الخل ... انا اضيفه لكي يفتت الانسجة
و بعض الطرق تضيف البصلة كاملة و هذا ما افضله ....
وضع قطع اللحم في الاسياخ و ممكن نضع بينهم حلقات من البصل و الفلفل البارد حسب الرغبة و توضع علي شواية الفحم و يضاف علية قطع من لية الخروف لتعطيها الطعم و تترك لحين النضج
انا بدهنها بالمستردة اثناء الشوي و هذه اضافة حسب الرغبة
و بالهنا و الشفا
و ان شاء الله سوف اقوم باعداد ملف للحلويات المصرية
و اتمني ان تكونوا استفتدوا من هذا الملف و في لقاء قريب باذن الله تعالي
ارق التحيات للجميع
مستكة_مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010