اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رحيق الامل
اختي ممكن سؤال وما عليك امر مامعنى لحم مفروم معصج بالطماطم وعموماً مشكورة على الطبخات الحلوة وجزاك الله خير
|
بسم الله الرحمن الرحيم
مشكورة عزيزتي علي مرورك الطيب
بالنسبة للحم المفروم المعصج بالطماطم
المقادير
نصف كيلو لحم مفروم نئ + 2 بصلة مفرية + سمن او زيت + فص حبهان + ورق غار + مكعب مرق لحم او فراخ + 1 جزرة كبيرة مقطعة طرنشات سميكة + رشة بهارات لحم + فلفل اسود + رشة قرفة + عصير عدد 2 طماطم او بشر طماطم مع قليل من الماء و ملعقة من صلصة الطماطم
الطريقة
نحضر حلة نضع فيها مقدار السمن او الزيت و نضع البصل المفري و يقلب حتي الذبول
نضع اللحم المفروم و يقلب حتي يغتير لونه و تنزل منها المياه
و تترك حتي تنشف المياه مع اضافة + فص حبهان + ورق غار + مكعب مرق لحم او فراخ + 1 جزرة كبيرة مقطعة طرنشات سميكة و تترك تغلي حتي تجف المياه
ثم نضع + رشة بهارات لحم + فلفل اسود + رشة قرفة + عصير عدد 2 طماطم او بشر طماطم مع قليل من الماء و ملعقة صغيرة من صلصة الطماطم
و يترك ليغلي حتي يتسبك ... ثم ترفع حلقات الجزر ( بتعطي طعم مميز للحم مجربة ) و نرفع الحبهان و ورق الغار
استخداماته
1- يقدم علي مكرونة مسلوقة
2- يقدم مع الارز الابيض
3- يضاف حشوة صنية الكوسة بالباشميل او المكرونة بالباشميل
4- يضاف اليها قطع من الطماطم و قطع من الفلفل البارد و الحامي و يقلب من اللحم المفروم دقائق و نضع بقدونس مفري و تغمس او توضع في السندوتشات
5- تحشي بها اي نوع من الفطائر
اتمني ان اكون افدتك
ارق التحيات
مستكة_مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010