محشي الكرنب " الملفوف " بالطريقه المصريه المضمونه ......................... - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
قديم 01-08-2007, 11:26 PM
  #1
نور الجنة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية نور الجنة
تاريخ التسجيل: Oct 2005
المشاركات: 2,462
نور الجنة غير متصل  
icon49 محشي الكرنب " الملفوف " بالطريقه المصريه المضمونه .........................

حبيباتي


أبغى طريقه محشي الملفوووف


المجربه والمضمووووووووووووووونه


وخاصة اخواتي المصريات


لأني لاحظت إن محشي الملفوف من اخواتي المصريات

فيه سر لذيييييييييييييييذ

ياليت تذكرووووولي

الطريقه




ولاتبخلوا علي .......................




تقبلوا تحياااااااااااااااااااااااااااتي ...........
قديم 01-08-2007, 11:55 PM
  #2
sunshine545
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية sunshine545
تاريخ التسجيل: Jan 2006
المشاركات: 6,910
sunshine545 غير متصل  
معليش انتي طلبتي من المصريات

لكن رح اعطيكي طريقتنا

طبعا انت عارفة خطوات السلق والتقطيع واللف

رز شقحة اعتقد هو الرز المصري لا ادري ماذا تستخدمون فالمحاشي غير لذيذة بالرز الامريكي

لحمة فرمة وسط (لا ناعمة ولا خشنة)

كمون ،، يجب ان يكون ظاهر طعمه ونكهته

بهار،، هال،،،

ملح ،،،،زيت مازولا

قليل من السمن النباتي

في قاع الطنجرة نضع لحمة ريش (كستليته) لكن ضجنيها بالاول

تباشري بوضع طبقات الملفوف المحشي وتضعي بينها اسنان ثوم ورشة بسيطة من الملح والكمون وهكذا لكل طبقة او طبقتين على الوجه ضعي ملعقة السمنة

ملاحظة : قبل وضع الماء نتركه فترة قليلة (ثلث ساعة) على نار هادئة جدا و لا تكثري ماء عليه

في اخر بع ساعة من الطهي ضيفي ثوم مدقوق (مهروس) وعصير ليمون حسب الكمية والحاجة واذا كان عندك زِفر (خشخاش )حبة او حبتين اعصري مع الليمون بيعطيه نكهه رائعه

ان شاء الله اكون افدتك
__________________











قديم 02-08-2007, 01:03 AM
  #3
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
تعالى يا hanooonah غاليه و الطلب رخيص


المقادير و الطريقه على بعضهم ( محشى بقى )

واحده حبة كرنب او ملفوف كما يسميه البعض

قطع الرأس ثم تفكك اوراقها بحرص شديد

تسلق الاوراق فى ماء مغلى مضاف له كمون

تطبق كل ورقه نصفين و نقطع الجزء الجامد اللى فى منتصف الورقه ( بنسميه العروق ) ثم تبرم الورقه و تقطع صغيرا او كبيرا على حسب الرغبه انا بفضلها لا تزيد طولها عن خمسه سم

ثم تفردى كل جزء مبروم و تبدأى تقطعيه قطع فى حجم ثلث كف يدك او يزيد قليلا
و هكذا حتى تنهى اللاوراق كلها

و اثناء التقطيع ترتبى الورق الاخضر فوق بعضه
و الورق المتين فوق بعضه و الورق الضعيف فوق بعضه


نيجى بقى للخلطه و هاسيب مقاديرها لكى على حسب حجم الكرنبه ( يعنى بالنظر كده ) :

ارز مصرى مغسول و مصفى جيدا

على النار ضعى بصل يتحمر فى شوية سمن و زيت حتى يذبل فقط

ثم يضاف له عصير طماطم ثقيل ( و ممكن تقطعيها قطع صغيره )

تترك لتتسبك نصف تسبيك

ترفعى من على النار

ثم يضاف خضرة مغسوله و مقطعه صغير جدا عبارة عن بقدونس و كسبرة خضراء و شبت و تقلبى جيدا

ثم تضيفى الملح و البهارات الخاصه بعمل المحشى او بدلا منها تحطى كمون + فلفل اسود + شطه على حسب الرغبه

ثم تضيفى الارز و تقلبى جيدا

ممكن تضيف كميه من اللحم المفروم و المعصج مسبقا او ممكن تستغنى عنه على حسب الرغبه

و تقلبى كل الخليط السابق جيدا و تضبطى ملحه

ثم تأتى خطوطة الحشو نفر الورقه فى صحن او على كف يدك و تضعى كميه صغيرة و مناسبة من الخلطه فوق سطح الورقه و تلفى ( يعنى تبرمى ) الورقه جيدا

و ترصى فى حله مبطنه بورق فويل او ممكن تستفيدى بالعروق التى سبق ازالتها من الورقه و تضعى منها فى قاع الحله ثم ترصى المحشى فوقها طبقات

ملحوظة : تبدأى بحشو الورق الاخضر الاول و يكون اسفل ثم الورق المتين ثم الورق الضعيف يكون فوق الوجهه
بعد ان تنتهى من الكميه صبى كمية من مرق اللحم او الدجاج المتوفر لديك بيحيث يغطى سطح الحله

و الكميه متوقفه على حالة ورق الكرنب نفسه لو كان قوى بعد السلق ارفعى مقدار الشوربه فوق سطح الكرنب ب 3 سم اما ازا كان الورق انهرى ( يعنى اصبح متهالك _ اى مهترىء ) فى السلق فقللى كمية الشوربه حتى لا تزيدى من تهالكه فى السوا و يبقى عجينه

و ضعيه على النار حتى يغلى اخفضى النار زى ما بتسوى الارز

حتى يتشرب كمية الشوربه يعنى مدة ساعه تقريبا

ثم اختبريه بأن تأخذى واحده او اكثر فى طبق حتى تبرد ثم تذوقيه لو استوا يبقى خير و بركه اما اذا كان نىء ضيفى كميه بسيطه من الشوربه و اتركيه حتى النضح



الكتابه اسهل بكتييييييييييييييير من دوشة العمل

اتمنى ان اكون قدرت اوصلك بطريقه سهله و مفهومه
و اى استفسار انا فى الخدمه

و بألف هنا و شفا
__________________

التعديل الأخير تم بواسطة ام من شبرا ; 02-08-2007 الساعة 01:10 AM
قديم 02-08-2007, 01:21 AM
  #4
نور الجنة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية نور الجنة
تاريخ التسجيل: Oct 2005
المشاركات: 2,462
نور الجنة غير متصل  
حبيباتي


مراقبتنا الغاليه


sun shine


غاليتي


أم من شبرا


ألف ألف شكر على الوصفات الرااائعه


بس حيرتووووووووووووووووووني


كل طريقه مختلفه عن الثانيه تمااااااااااااااااااااااااااااما



حبيت اسألك يا أم من شبرا


طريقتك مافيها ليمون أو ثوم ؟






الله يسعدكم


كما اسعدتموني بمروركم الكريم ...........



تقبلا تحيااااااااااااااااتي ...............

التعديل الأخير تم بواسطة نور الجنة ; 02-08-2007 الساعة 01:23 AM
قديم 02-08-2007, 12:03 PM
  #5
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
جزاكم الله كل خير اخواتي


اختي الكريمة ام من شبرا

طريقتك نفس طريقتي

و لكن اضع التوابل ...... فلفل اسود + بهارات ( الجاهزة تباع عن العطار ) + قرفة مطحونة + نعناع اخضر مفروك

و النتيجة بتكون رائعة


جزاكم الله كل خير


اختي الكريمة hanooonah

حسب معلوماتي لا نضع ثوم او ليمون علي محشي الكرنب

تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 02-08-2007 الساعة 12:08 PM
قديم 02-08-2007, 09:52 PM
  #6
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
حبيبتى hanooonah اتمنى الطريقة تكون واضحه و سهله بالنسبه اليكى
اما عن الثوم و الليمون بصراحه لم اجرب وضعهم مع الخلطه من قبل
يعنى ممكن تجربى و تضيفى قليل من الثوم المفروم النىء لنصف الخلطه و تتركى النصف الاخر بدون ثوم و تسوى كل كميه بعد الحشو لوحدها
ثم تقارنى و تعرفى مين طعمه الذ من التانى

و على فكرة هى دى طريقة معظم المصريات فى عمل محشى الكرنب
يعنى مع بعض الاختلافات البسيطه
اه .. على فكرة طريقه فيه البعض بيعملها و هى خلط كل المكونات السابقه نىء فى نىء ( يعنى بدون اى تحمير او تسبيك ثم تقومى بالحشو
و لكى الاختيار بينهما

و لكى كل تحيه
__________________
قديم 02-08-2007, 10:04 PM
  #7
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  


عروس المنتدى الجميله مستكة

بالتأكيد لى الفخر ان تكون طريقتى هى نفس طريقتك
و فعلا انا اقصد البهارات الجاهزه الخاصه بالمحشى ... لكن سوف اجرب مسألة القرفه و خصوصا انى بحب طعمها كتير
و اكيد بتكون رائعه

:14: :14: :14: و يا رب يتمم لك على الف خير و يسعد حياتك :14: :14: :14:
__________________
قديم 06-08-2007, 07:32 PM
  #8
نور الجنة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية نور الجنة
تاريخ التسجيل: Oct 2005
المشاركات: 2,462
نور الجنة غير متصل  
حبيباتي




مستكه



أم من شبرا







ماحبيت أرد الابعد ما سويته


طلع روووووووووووووووعه




الله يعطيكم العاااافيه



ألف ألف شكر على المساعده ........




تقبلن تحيااااااااااتي ........
قديم 06-08-2007, 09:42 PM
  #9
اسبريسو
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية اسبريسو
تاريخ التسجيل: Nov 2005
المشاركات: 7,194
اسبريسو غير متصل  
انا امس سويت محشي كرنب

وطلع يجننن

عملته بنفس طريقه ورق العنب

لكن مشكلته ان الحبه صارت كبيررررررررررره جدا

مدري المشكله من حجم انالورقه انه كبير؟
او ان الحشوه كثيره!!!
__________________
اللهم إني تصدقت بعِرضي على الناس وعفوت عمن ظلمني
وأسألك في ذلك بلوغ مراتب المحسنين
ربنا هب لنا من ازواجناوذرياتناقره اعين واجعلنا للمتقين اماما
رب اجعلني مقيم الصلاه ومن ذريتي
اللهم اني اسالك لذريتي صحبه الاخيار وتوكل الاطيار
اللهم الف بين قلوبهم وبلغني فيهم غايه املي ومناي بحولك وقوتك
اللهم اسعدني ببرهم في حياتي وبدعواتهم بعد مماتي
قديم 06-08-2007, 10:08 PM
  #10
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
حبيبتى حنونه
الف الف هنا على قلبك انت و اسرتك
و الحمد لله ان الطريه ظبطت معاكى
و اى وصفات مصريه احنا بالخدمه .. تأمرى يا قمر
__________________
موضوع مغلق

مواقع النشر

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 01:03 AM.


images