بسم الله الرحمن الرحيم
بصي يا ستي
احنا هنا في مصر
لما بنروح نشتري الخضار بنطلب بطاطس تحمير هي زي البطاطس العادية بالضبط
لكن انا مش عارفة الفرق فين ؟؟
المهم في حالة وجود بطاطس عادية عندك
هديكي الحل و ان شاء الله تضبط معكي
قشري البطاطس و قطعيها صوابع و ضعيها في ماء بخل
حضري حلة بها مقدار من الماء و اتركيه يغلي و ضعي عليه مقدار من الملح و ضعي عليه البطاطس مصفاه من الماء بالخل و ارتكيها علي النار لمدة 2 ق فقط ( ليس المطلوب ان تسلق )
وترفع و تصفي تماما من الماء و تقلي بالزيت الحار علي طول و ستجدي النتيجة رائعة
لو تركتيها بعد السلق مدة ممكن لونها يتغير
اللي قالي هذه الوصفة صاحب محل خضار
و اصبحت الان العميلة سهلة و لا ضرورة من شراء البطاطس الخاصة بالتحميري و هي طبعا اغلي
و ليس المقصود شراء البطاطس الجاهزة ( النصف مقلية )
اعتقد اننا اتطورنا بقي فيه بطاطس للطبخ و بطاطس اللتحمير
اتمني ان اكون افدتك
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010