المقادير
واحد دجاج يقطع الى 8 قطع
2/ بصله مفرومه/ 5 فصات ثوم مدقوق / 5 عروق فلفل أحمر مطحونه
2 طماط مفروم / 2 ملعقة كبيره صلصه/ ملعقه كبيره سكر / ملح
كاسة مويه
الطريقه
يقطع الدجاج الى 8 قطع ثم يقلى فى الزيت حتى يحمر ويرفع
يكشن البصل مع قليل من الزيت ثم ندخل الثوم وبعد قليل
ندخل الفلفل وبعدها الصلصه مع الطماطم ونضع عليها السكر
والملح وعندما تستوى الكشنه ندخل الدجاج حتى يختلط مع
الكشنه ونضع كاسة الماء ويترك على نار هادئ لمدة عشرة
دقائق تقريبا .
وبالهناء والعافيه
----------------------------
المعكرونه ممكن بتونى او إندومي
المقادير
بصل مفروم / ثوم مدقوق / طماطم / فلفل ابيض / ملح / فول الصويا المحلى تشتريه فى محلات
الاندونسيه / ماجي مكعبات/ بصل اخضر / كروم ( ملفوف ) كرفس الاخضر/ زيت
اولا :: تسلقي المعكرونه وبعدها تصفيه
تضعي الزيت وبعدها البصل وعندما يحمر البصل ضعي الثوم ثم الفلفل الابيض
وبعدها الطماطم + الماجي + فول الصويا المحالي + وبعدها دخلي البصل الاخضر
+ الملفوف + الكرفس ودخلي المعكرونه وحركيه ويقدم ساخنه وباالهناء والعافيه
______________________________
هذا وصفة الرز المفلفل على الطريقه الا ندونسيه (( nasi goreng ))
المقادير
بصل مقطع / ثوم مدقوق / روبيان ناشف مدقوق او بلشان واحد فيهم / ماجي او بهار ابيض
هجينا موتوا / روبيان طازج من البحر / رز ابيض مستوي يعني اللي يزيد عندك من
الظهر تسوي الوصفه دا / ملح / فلفل احمر مدقوق / زيت للكشنه
الطريقه
تحط الزيت على القدر وتسقط البصل وبعد ما يحمر البصل تدخل الثوم وبعدها
الروبيان المدقوق تخلي شوي الي ما يستوي الربيان كويس تدخل الفلفل الا حمر
وبعدها دخل الروبيان الطازج وقلقلها الي ما يستوي الروبيان فى وسط الكشنه
وبعدها حط الرز الا بيض فى وسط الكشنه وحركها عاد شوي فى النار .
عند التقديم زينها بورق الخص والطماطم والخيار
من جد هذا وصفه لذيذه وسهله جربها واعطيني رايك
بالهنا والعافيه
اختك كامبوره واذا تبي كمان انا حاضره في كمان صناف من اللحوم
اختك كامبوره