أزيكم يا حلويين
انا كنت قلت انى هبدأ بإذن الرحمن مشروع للاكل طبخات منزليه
كل يومين كده هنزل اكله واتمنى اعرف رايكم بصراحه لان ده هيكون حافز لى
الاول هبدأ بأنواع الارز الاسهل فالاصعب ودى اطباق انا بعرف اعملها كويس اوى ويارب تعجبكم
الرز المعمر الحادق
المقادير
اكوب ارز متوسط الحجم
امكعب مرقة لحم
لبن حليب
2 ملعقة سمن او باكو زبده وسط
ورقتين غار او لاورى
عود قرفه او دراسين او ملعقه مطحونه
ملعقه ملح ملعقه فلفل
حبة مستكه واحده بس
ملعقه صغيره جدا بهارات منوعه
قشطه حسب الرغبه
الطريقه
تغسلى الارز وتحطيه فى طاجن فخار او بايركس حروفه عاليه
وتغلى اللبن وتحطى فيه مكعب مرقه اللحم وتدوبيه وتضيفيه على الارز
وتحطى باقى المكونات كلها معلقتين السمن والبهارات كلها ولو حاباه يكون دسم ضيفى القشطه او من غيرها لو حابه
وتدخلى كل ده الفرن وتكون الحراره عاليه
وتسيبيه تقريبا ساعه لحد ما الوش لونه يحمر وبالهنا والشفا
نفس الطريقه دى ممكن تتعمل باللحم وباللحم بس مش الفراخ لان طعمها هيتغير جدا جدا
تعملى لحم مسلوق تسلقيه عالاخر
تحطى الرز وفى وسطه اللحم وباقى المكونات كلها الحليب المذاب فيه مكعب المرقه والبهارات والقشطه والسمنه وتدخليهم الفرن ولما الوش يحمر برضه بالهنا والف شفا
انا بقدمه مع انواع الخضار زى الخضار المشكل بالصلصه او الكفته الجملى او البقرى بالصلصه برضه
او بطاطس صينيه او جراتان
ياريت اللى تجرب تقول لى رأيها