ارز بالفرن - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
قديم 05-12-2009, 07:34 PM
  #1
fatoushi
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية fatoushi
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 942
fatoushi غير متصل  
icon52 ارز بالفرن


أزيكم يا حلويين

انا كنت قلت انى هبدأ بإذن الرحمن مشروع للاكل طبخات منزليه

كل يومين كده هنزل اكله واتمنى اعرف رايكم بصراحه لان ده هيكون حافز لى

الاول هبدأ بأنواع الارز الاسهل فالاصعب ودى اطباق انا بعرف اعملها كويس اوى ويارب تعجبكم

الرز المعمر الحادق

المقادير

اكوب ارز متوسط الحجم
امكعب مرقة لحم
لبن حليب
2 ملعقة سمن او باكو زبده وسط
ورقتين غار او لاورى
عود قرفه او دراسين او ملعقه مطحونه
ملعقه ملح ملعقه فلفل
حبة مستكه واحده بس
ملعقه صغيره جدا بهارات منوعه

قشطه حسب الرغبه

الطريقه

تغسلى الارز وتحطيه فى طاجن فخار او بايركس حروفه عاليه
وتغلى اللبن وتحطى فيه مكعب مرقه اللحم وتدوبيه وتضيفيه على الارز
وتحطى باقى المكونات كلها معلقتين السمن والبهارات كلها ولو حاباه يكون دسم ضيفى القشطه او من غيرها لو حابه
وتدخلى كل ده الفرن وتكون الحراره عاليه
وتسيبيه تقريبا ساعه لحد ما الوش لونه يحمر وبالهنا والشفا

نفس الطريقه دى ممكن تتعمل باللحم وباللحم بس مش الفراخ لان طعمها هيتغير جدا جدا

تعملى لحم مسلوق تسلقيه عالاخر
تحطى الرز وفى وسطه اللحم وباقى المكونات كلها الحليب المذاب فيه مكعب المرقه والبهارات والقشطه والسمنه وتدخليهم الفرن ولما الوش يحمر برضه بالهنا والف شفا

انا بقدمه مع انواع الخضار زى الخضار المشكل بالصلصه او الكفته الجملى او البقرى بالصلصه برضه
او بطاطس صينيه او جراتان

ياريت اللى تجرب تقول لى رأيها

 

مواقع النشر

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 08:07 PM.


images