المقادير:
1\2 كيلو جمبرى (روبيان)
4 فصوص ثوم
ملعقة كبيرة صوص الصويا
ملح + فلفل
من 3 الى 4 ملاعق كبيرة كمون
ملعقة كبيرة حبة البركة
3\4 كوب دقيق
بيضة
2 ملعقة كبيرة حليب
بقسماط مطحون
زيت للتحمير
الطريقة:
نقشر الجمبرى (الروبيان) و نترك الذيل فقط (عشان نمسكه منه و احنا بناكل) و بالسكينة نفتح ظهر الجمبرى الى منتصف عمق ظهر الجمبرى و نشيل الخط الاسود اللى فى الظهر (مهم جدا نشيله عشان دى امعاء الجمبرى) و نحاول نفرد الجمبرى نجعله مبطط بدون ان نقطعه نصفين نغسل الجمبرى جيدا بالماء
نسحق الثوم و و نضعه على الجمبرى مع الملح + الفلفل + صوص الصويا + نصف كمية الكمون و نتركه فى التتبيل من 1\2 ساعة و اذا كان اكثر حيكون اطعم و نغطيه و نضعه فى الثلاجة الى وقت الطهى
عند الطهى
نضع اللبن على البيض + ملح و فلفل و نقلبهم الى ان يخطلطو
و نضع الدقيق فى طبق و نضع البقسماط المطحون فى طبق أخر و نضع عليه باقى كمية الكمون و حبة البركة و نخلطهم (ممكن نستخدم خلطة البقسماط دى فى كل انواع البانيه مثل البفتيك و صدور الفراخ)
نحضر الجمبرى من الثلاجة و نأخذ جبرياية جبرياية و نغطيعا بالدقيق ثم نضعها فى البيض باللبن ثم البقسماط المطحون و نغطيه به جيدا و عندما ننتهى من الكمية نحمرهم فى زيت غزير
و بالهنا و الشفا