اريد وصفات سابقة الاعداد للتفريز - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 28-11-2009, 10:45 PM
  #1
شيماء5
عضو دائم
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 93
شيماء5 غير متصل  
اريد وصفات سابقة الاعداد للتفريز

السلام عليكم اخواتى عيد سعيد يا رب عليكم انا موظفة وطبعا وقتى ضيق جدا ووقت عملى طويل اريد اعمل اكلات واضعها بالفريزر واخرجها وقت الحاجة واضعها مباشرة فى الميكرويف وياريت تكون اكلات مصرية ممكن تفكروا معايا وتساعدونى فى طلبى؟؟؟؟؟؟ واريد انا اعرف البطاطس المهروسة انا بضعها فى اكلات معينة معجنات مثلا لو وضعتها فى الفريزر هل يتغير طعمها وشكرا ليكم


الاشراف/ تم تعديل العنوان ليلاقي تفاعل الاعضاء

مستكة_مستكة

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 03-12-2009 الساعة 01:48 AM
قديم 29-11-2009, 04:13 AM
  #2
تيررا
عضو نشيط جدا
تاريخ التسجيل: Dec 2007
المشاركات: 1,456
تيررا غير متصل  
حبيبتى شيماءعيد سعيد علينا وعليكم ان شاء الله حاحاول اتذكر لك بعض الاكلات وان شاء الله باقى البنات يكملوا
1_مكرونة بالبشاميل تجهزيها من كل شئ بس ماتضعيها بالفرن دخليها مباشرة الفريزر بعد ماتضعى البشاميل وتغطيها تمام بالنايلون وتخرجيها عالفرن 10 دقائق وتكون جاهزة نفس وقت الميكرويف تقريبا

2_الخضار المضبوخ مثل (البامية _البسلة _الفاصولياء _اللوبياء)تسوى الخضار تمام تطبخيه كامل وبعدين تضعيه فى اكياس نايلون ودخليه الفريزر
حاولى انك تعملى الاشياء دى كل اسبوع ماتطولى يعنىحتى مايكون الاكل خرب وفقد فوائده


3_كباب الحلة او اللحمة بالبصل (تتبلى اللحمة بحلقات البصل والفلفل الاخضر والملح والفلفل الاسود والبهار وزيدى البصل
وضعيهم على نار هادئة بدون ماء بالاول وكل ما تنشف الماء زيدى شوى بشوى حتى يستوى تمااااام وبعدين فى النايلون ثم الفريزر وعلى التسخين وتسوى معها رز او مكرونة مثل ماتحبى او حتى بالخبز

4_ممكن تسلقى اللحم او الفراخ وتضعيهم بالفريزر مع المرقة تبعهم وطلعى على التسخين والتحمير

5_ممكن تتبلى قطع الجاج المخلية او الاسكلوب وتغلفيهم بالبقسماط وتشيليهم بالفريزر وعلى التحمير فورا باى وقت

6_المحشى بانواعه ممكن تجهزيةوتسويه وعلى الفريزر وقبل التسخين بربع ساعة او اكثر خرجيه يفك شوى

7_طبعا نفس الشئ ممكن مع الكسكس بس تسخين مع ملعقة زبدة ويكون خياال

8_صينية الفراخ سويها وفيزريها وخرجيها على التسخين وتعطيها وجه تحت الشواية

9_السمك طبعا (الجمبرى باى طريقة _المشوى _السنجارى _الصيادية ) والمقلى ممكن تنظفيه وتتبلية وتحفظيهبالفريزر ووقت الاكل اقليه

10_االرز بصراحة مايكون خلو اذا انحط بالفريزر فاعتقد انه الافضل انك تسويه فى الليل وثانى يوم على التسخيمن ومايدخل الفريزر
اما المكرونة نفس الشئ قبل بيوم شيليعها بالثلاجة مسلوقة ووقت الاكل اعملى الصلصة وكملى المكرونة

11_طبعا المعجنات باكملها (بيتزا _فطاير ؟_جوواوشى )تقدرى تسويهم نصف تسويه وتفيزريهم وقبل الاكل دخليهم يكملوا تسوية بالفرن ويكونوا امممممممممممم لذيذة
بالنسبة للبطاطس صراحة احس ما يتغير طعمها لكن يختلف قوامها لانها بتسرد ميتها وبتكون ماهى مظبوطة
ممكن تجربى انك تسلقيها كاملة وتحفظيها بالماء اللى انسلقت به فى الفريزر ووقت الاستخدام سخنيها واهرسيها
واكيد البنات بيفيدونك اكثر واكثر
__________________
اللهم بارك لى فى اولادى وزوجى وعوضنا خيرا مما فقدنا
قديم 15-12-2009, 03:28 PM
  #3
بكر الشايب ياسمين
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية بكر الشايب ياسمين
تاريخ التسجيل: May 2009
المشاركات: 3,613
بكر الشايب ياسمين غير متصل  
تسلم ايديكي يا تيررا وفيتي وكفيتي

باذن الله اذا جبت لي فريزر كبير رح اعملهم وافرز علشان اتعب يوم واحد بس

انا صلصات البيتزا اجهزها واخلط معها الخضار والزيتون وكل شي واحطهم في اكياس نايلون فردية (واحدة لكل صينية) واحطهم بالفريزر



تسلمي حبيبة قلبي
__________________
اللهم ارزقني بالذرية الصالحة يا رب
قديم 16-12-2009, 06:42 PM
  #4
عشق عبادي
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية عشق عبادي
تاريخ التسجيل: Oct 2003
المشاركات: 5,194
عشق عبادي غير متصل  
حنا نفرز الششبرك أو أذان الشايب

و مثل ما قالت تيرا و بكر حشوات المعجنات بكل أنواعها

الكبة

ورق العنب

السمبوسة
__________________
اللهم ارحم أخي رحمة واسعة و أجعل قبره روضة من رياض الجنة


موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 12:54 PM.


images