جمبرى بانيه (الروبيان) - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 26-08-2007, 02:27 PM
  #1
kokar_2001
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية kokar_2001
تاريخ التسجيل: Jun 2004
المشاركات: 1,872
kokar_2001 غير متصل  
girl جمبرى بانيه (الروبيان)

المقادير:
1\2 كيلو جمبرى (روبيان)
4 فصوص ثوم
ملعقة كبيرة صوص الصويا
ملح + فلفل
من 3 الى 4 ملاعق كبيرة كمون
ملعقة كبيرة حبة البركة
3\4 كوب دقيق
بيضة
2 ملعقة كبيرة حليب
بقسماط مطحون
زيت للتحمير

الطريقة:

نقشر الجمبرى (الروبيان) و نترك الذيل فقط (عشان نمسكه منه و احنا بناكل) و بالسكينة نفتح ظهر الجمبرى الى منتصف عمق ظهر الجمبرى و نشيل الخط الاسود اللى فى الظهر (مهم جدا نشيله عشان دى امعاء الجمبرى) و نحاول نفرد الجمبرى نجعله مبطط بدون ان نقطعه نصفين نغسل الجمبرى جيدا بالماء

نسحق الثوم و و نضعه على الجمبرى مع الملح + الفلفل + صوص الصويا + نصف كمية الكمون و نتركه فى التتبيل من 1\2 ساعة و اذا كان اكثر حيكون اطعم و نغطيه و نضعه فى الثلاجة الى وقت الطهى

عند الطهى
نضع اللبن على البيض + ملح و فلفل و نقلبهم الى ان يخطلطو
و نضع الدقيق فى طبق و نضع البقسماط المطحون فى طبق أخر و نضع عليه باقى كمية الكمون و حبة البركة و نخلطهم (ممكن نستخدم خلطة البقسماط دى فى كل انواع البانيه مثل البفتيك و صدور الفراخ)
نحضر الجمبرى من الثلاجة و نأخذ جبرياية جبرياية و نغطيعا بالدقيق ثم نضعها فى البيض باللبن ثم البقسماط المطحون و نغطيه به جيدا و عندما ننتهى من الكمية نحمرهم فى زيت غزير

و بالهنا و الشفا
__________________
ربنا يحفظلى اولادى من كل سؤ
فَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ /اللهم ارزق اخواتى بالذرية الصالحة
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 02:08 AM.


images