كباب الفرني شغل بنت معلم مشاوي خطوه بخطوه (صور) - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 10-02-2008, 03:31 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
كباب الفرني شغل بنت معلم مشاوي خطوه بخطوه (صور)





طريقة عمل الكباب على أصواله من غير مايتفرط معاكي سواء حمرتي في الفرن أوشويتي على الشواية بس أتبعوني خطوه خطوه...

جهزت المقادير كلها .



لحم مفروم(غنمي)+ كزبرة خضراء وبقدونس مفرومين ناعم + خضار مشكله+ بطاطس مقطعة قطع صغيرة + 2ملعقة طعام سميد ناعم + زيت+ أسياخ خشب .



بصل وثوم مفرومين ناعم+ بهارات (ملح,فلفل أسود,كمون,ملح).



حطيت في زبدية زجاج (المفرومه,البصل والثوم,الكزبره والبقدونس,البهارات والسميد ورشة زيت).




عجنت كل المقادير مع بعض لحين لما أتماسكت ولو ماعندك سميد علشان تتماسك وماتنفرط حوطيها في مصفاية ودخليها التلاجة نص ساعة حتي لما تصفى ميتها وتجمد شوية وأن شاء الله ماتتفرط معاكي من السيخ.



قسمتها لكور صغيرة على حجم السيخ .







حطيت في زبدية ماء و وضعت يدي فيها ومسكت كورة مفرومه وشكيتها في السيخ.



كبكبت المفرومه في السيخ على شكل طولي .



في هذا الوقت بعد وضع الكباب في السيخ أتفننت وقسمته لثلاثه أقسام وممكن أربعه وأكتر على حسب طول السيخ.



وهذا شكل سيخ الكباب.



شوفو أسياخ الكباب ما شاء الله عليهم مرصوصين .



حطيت في زبدية زجاج البطاطس والخضار والبهارات ورشة أورجانو ممكن تحطي أي نكهه تحبيها ورشة زيت وأخلطهم مزبوط.



رشيت زيت في الصينية التي اريد أرص فيها اسياخ الكباب والخضار.



رصيت اسياخ الكباب والخضار في الصينية.








وهنا الصورة مقربة علشان تشوفي كيف أسياخ الكباب متماسكه ودخلته الفرن من تحت على درجة حراره400 فهرنهايت.



وبعد ماأسمع طشطشه أبخ ببخاخ الزيت رشة علشان ماينشف الكباب ولو تفضليه ناشف ومقمر حمريه من الوجه شويه.



وهذا شكله في الصحن



وهذا شكله في السفره.وبالعافيه



هذه طريقه لو شويته في الفرن.
وفي طريقة تانية لو شويتي في الشواية أو كانون الشوي:

أول شي ترصي على الشواية وبعد 10 أو5 دقائق تقلبيه على الوجه التاني بحرص وكل ماتخلصي من طرف وترجعي وتعيدي وتقلبيه من الطرف التاني ماتوقفي إلا لما يستوي الكباب وتشيليه من الشواية أوكانون الشوي ولو وقفتي التقليب أبشري أتفكفك السيخ ولا انحرق من جهه وهنا هو السر في التقليب بحرص علشان يتشمع ومايتحرق ومايتفرفط عليكي ولو المفرومه شحمتها كتير حيطلع لهب من الجمر لانو الشحم لما يسيح بينزل على الجمر ويطلع اللهب وممكن تطفي النار ببخه ماء علشان اللهب مايحرق الشوي.



منقول ( بتصريف )


جزاها الله كل خير صاحبة الموضوع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 10-02-2008 الساعة 03:33 PM
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:04 PM.


images