صينية اللحم - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 12-09-2007, 12:28 PM
  #5
kokar_2001
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية kokar_2001
تاريخ التسجيل: Jun 2004
المشاركات: 1,872
kokar_2001 غير متصل  
الوردة السوداء

هذه طريقة صينية اللحم اللى انا بعملها

تغسلى اللحمة بالماية كويس و ترصيها فى الصينية و معاها بصل و 2 فص ثوم مدقوق و فلفل اخضر مقطع قطع ضغيرة و ملح + فلفل و ممكن تحطى كمان كمون و حبة زيت ذرة و اذا تحبى تحطر زبده ممكن بس انا بفضل الزيت عشان يكون اخف و تحطيها فى الفرن مدة ساعتين و بعدين تجيبى ورق فويل و تشكليه شكل كوباية و تحطى فيها قطعة زبدة و تضعيها فى وسط الصينية و هى فى الفرن حتى تسيح الزبدة و تسخن تكونى محضرة قطعة الفحم و تضعيها بداخل الكوباية الفويل فى وسط الزبدة و تحكمى تغطية الصينية حتى لا يتسرب دخان الفحة لمدة 5 دقائق ثم تقدميها بالهنا و الشفا

و فى طريقة ثانية هى نفس خطوات الاولى بالظبط بس بضيف عليها البصل الصغير (عندنا فى مصر بنسميه بصل قاورما) من غير وا تقطعيه بيكون طعمه حلو قوى

و انا بضيف حاجة على الطاجن ده بس انا اعرف اسمها بالمصرى بس (حمص طبيخ) مش الحمص اللى بنعمل منه سلطة لأ حاجة تانية و برضو بحطه فى الصينية

و اذا عندك صينية فخار بتدى طعم حلو اكتر لطريقة الطبخ دى
__________________
ربنا يحفظلى اولادى من كل سؤ
فَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ /اللهم ارزق اخواتى بالذرية الصالحة
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 03:12 AM.


images