فراخ بانية
المقادير:-
كيلو صدور فراخ مخلية
نصف كوب حليب
ملح وفلفل وبهارات
عصير ليمونة
بصل مفروم ناعم عدد 2
بيض وبقسماط
زيت للقلي
الطريقة:- في طبق غويط يوضع البصل وعليه الملح والفلفل والبهارات والليمون ونخلطهم جيداً ثم نضع عليهم صدور الفراخ ونقلبهم جيداً ثم نضع عليهم الحليب ونغطيهم بكيس بلاستيك او علبه بلاستيك ونضعهم في الثلاجة لمدة ساعتين
بعد ذلك نجيب طبق فيه بيض وعليه ملح وفلفل وتطلع قطعة منهم وتضعها في البيض بس عليشان انت لوحدك خد بيضة و خدك من العلبة ا البلاستيك القطع اللى تكفيك
ثم توضع في البقسماط قطعه قطعه
نضع الزيت علي النار بس خد بالك لما زيت يغلي نضع القطعة البانية
و ولما تنضج وشها وظهرها ذهبي ثم تشيلها من النار وتضع علي ورقه بس الاحسن مناديل فاين
ليتشرب الزيت وتقدم مع بطاطس محمره ( فرم فريتس ) والسلطة
مش لازم تعمل كل الفراخ البانية الجزء اللى تبيلته ولم تضعه في البيض ضعه فاتركه في علبه بلاستيك مغلقة في التلاجة او الفريزر وكل يوم تتطلع حتة تضعها في البيض ثم تقليها في الزيت
وبالهناء والشفاء وادعولللللللللللللللي
التعديل الأخير تم بواسطة nadasteel ; 09-03-2008 الساعة 09:39 PM