الزيتون المخلل
2 كيلو زيتون اخضر(تفاحى)
نص كيلو فلفل حامى
ليمون
نص حزمة كرفس
زيت
كيس ملح
الطريقة
نغسل الزيتون و نسحقه بأى شئ جامدة
نرش على الزيتون رشة ملح و نخلطه كويس جدا بايدنا ثم نتركه لتانى يوم
ستلاحظي ان الزيتون نزل منه ماء لونه اسود ارميه على طول
قطعى كام ليمونة الى ارباع اما تقطعى الفلفل نصين او تتركيه سليم زى ماهو لكن انزعي الراس الاخضر
ضعى فى البرطمان قليل من ليمون مقطع و فوقه قليل من فلفل وفوقه قليل من زيتون وهكذا بشرط انك تتوقفي قبل فوهه البرطمان بحوالى 4 سم
اغسلى الكرفس وقطعيه و ضعيه فى البرطمان
ضعى 1/3 البرطمان عصير ليمون و1/3 البرطمان الثاني ماء بملح و 1/3 البرطمان الاخير زيت
ثم ضعى على وجه البرطمان كام واحدة من قشر الليمون وغطى البرطمان كويس جدا بقطعة كيس نايلون ثم غطاء محكم
كل يوم لابد من تحريك البرطمان و هزه من تحت لفوق لحد مايستوى
وبالف هنا وشفا
ملحوظة ( الماء بالملح)
ضعى ماء فى طبق عميق وضعى فيه بيضة نية سليمة مغسولة جيدا و ابدئي نزلى الملح من الكيس فى الماء لحد ماتلاقى البيضة بدأت تعوم فى الماء وتطلع لفوق
كدة خلاص تبقى دى كمية الملح المناسبة للمخلل ولا زيادة ولا ناقصة
الليمون المخلل
ليمون حسب الرغبة وليكن كيلو بس يكون اصفر
حبة البركة
عصفر
ملح
الطريقة
نضع ماء يغلى على النار وبعد مايغلى نضع الليمون يا دوب غلوة
نشيله من الماء لحد مايبرد وبعدين نعمل فية بالسكينة قطعين على هيئة ( × )
نخلط حبة البركة مع العصفر مع ملح مع بعض فى طبق ونحشى بيهم الليمون فى المكان اللى قطعناه
نضع الليمون فى البرطمان بجانب بعض وفوق بعض ثم نصب عليه الماء بملح لحد مايغطيه
ثم نغطى البرطمان بكيس نايلون ونقفل غطاء محكم لحد مايستوى
الماء بالملح بنفس الطريقة اللى عملناها فى الزيتون المخلل ( طريقة البيضة)
الفلفل المخلل
نص كيلو فلفل بلدى رفيع او حامى
ملح
خل
الطريقة
ننزع القمع بتاع الفلفل ونعمل فيه شق صغير بالسكينة
نضعه فى برطمان ثم نضع 3/2 ماء بالملح و 1/3 خل ثم نضع عليه غطاء محكم
لحد مايستوى
الماء بالملح بنفس طريقة ( البيضة(
قوائم جديدة للسحور(1)
فول مدمس بالبيض\ ذبادى \قمر الدين \خشاف فاكهة
(2)
عجة – زيتون اسود – ذبادى – فاكهة
(3)
فول مدمس بالذيت والليمون – بيض مسلوق -ذبادى – خشاف
(4)
فول مدمس بصلصة الطماطم – بيض اومليت – ذبادى – خشاف
(5)
جبنة بيضاء بالطماطم – فول بالبيض – ذبادى – قمر الدين
(6)
تشيز اومليت – فول بالدقة – ذبادى – فاكهة
(7)
صينية فول بالبيض – جبنة بيضاء – زيتون اسود – ذبادى – فاكهة
(8)
بيض بالبسطرمة – جبنة بيضاء – سلطة – ذبادى – قطايف
(9)
بيض مهروس بالسمنة – فول بالذبدة والثوم – ذبادى – قطايف
(10)
بيض بالسلطة – فول بالطماطم – ذبادى – خشاف
(11)
جبنة بيضاء بالزيت والزعتر – بيض مسلوق مقلى بالزبدة – ذبادى – فاكهة
(12)
شكشوكة – جبنة بيضاء – زيتون اسود – ذبادى – قمر الدين
(13)
فطاير بالجبنة واللحمة – ذبادى – فاكهة
(14)
فول مدمس بالطحينة – جبنة بيضاء – طماطم – خيار – ذبادى
(15)
لحمة باردة – بطاطس محمرة – ذبادى كنافة
(16)
عجة بالعصاج – جبنة رومى – ذبادى – خشاف
(17)
سجق بالفلفل والطماطم – جبنة رومى – ذبادى – قطايف
اكلات للفطار بدون لحوم
قطايف بالجبنة- ارزبالشعيرية – سبانخ بالبشاميل – شوربة لسان عصفور - سلطة خضراء
شوربة خضار – خرشوف محشى بالخضار – ارز بالبشاميل – سلطة خضراء
شوربة كريمة – ارز بالبشاميل – خضار مشوى - سلطة بنجر
فاصوليا بيضاء بالصلصة – ارز مفلفل – سلطة خضراء
سمك مقلى – ارز صيادية – سلطة طحينة
ارز احمر بالطماطم – بيض مسلوق – سلطة بذنجان
عجة – بزنجان وفلفل بالخل والثوم سلطة خضراء
محشى بزنجان وفلفل – ملوخية – سلطة خضراء – سلطة بطاطس
محشى ورق عنب – دقية بامية – سلطة ذبادى
شوربة شعيرية – ضلمة – بابا غنوج – سلطة خضراء
شوربة حمراء - كشرى – طرشى بلدى
عدس مطبوخ – بذنجان مقلى – سلطة ذبادى
شوربة طماطم - كشرى عدس اصفر – بذنجان مقلى بالخل والثوم
شوربة عدس – ارز ابيض – ملوخية – قرنبيط محمر – سلطة خضراء
شوربة طماطم – مكرونة بالجبنة الرومى – سلطة ذبادى
كفتة سمك – خضار سوتية – سلطة خضراء – سلطة طحينة
منقول بتصريف
جزاها الله كل خير صاحبة طرق التفريز
يتبع