عجينتي بطلت تخمر - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 15-02-2009, 01:24 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بصي حبيبتي

انا صراحة عمري ما نجحت معايا الخميرة الفورية

و انا عارفة النوع اللي بتتكلمي عنه

و جربته قبل كده


بصي لما تستعملي الطازجة دي




هتعرفي الفرق


بصي

علي اي نوع خميرة عندك

انتي عندك في مقاديرك

ماء للعجن و 1 م سكر

خدي مقدار ربع كوب ماء و دفية و لاحظي انك درجة حرارة الماء زيادتها توثر سلبا علي الخميرة و ممكن تموتها


و درجة حرارة الماء لازم تكون فاترة

نضع مقدار الخميرة كله اللي عندك اللي هو

ملعقه كبيرة خميرة فوريه + 1 ملعقه سكر

و اخلطي و غطي القدر بفوطة نظيفة و ضعيه في فرن دافئ غير مشتعل حتي يخمر ممكن ياخذ 15 دقيقة

لو لم ترتفع تصبح اكيد الخميرة فاسدة

بصي دي نفسي الخطوات للخميرة الطازجة













بعد ما اتاكدت انها خمرت

تضاف الي العجان و نضيف عليها باقي المكونات


بص الطريقة دي ناجحة 100%

اولا بتختبري الخميرة و بتتاكدي انها فعالة و خمرت

ثانيا لو الخميرة غير فعالة كده لن تخسري باقي المكونات


و بالنسبة لنوع الدقيق

دقيق المطاحن الكويتية غير موجود بمصر

الدقيق الشبيه بيه عندنا هو دقيقة اسمه ( دقيق خمس نجوم )

و ممكن تجديه عن العطاريين المشهورين يباع سايب بالكيلو

ممكن تجديه في محلات بيع مستلومات الحلويات و موجود بالسوبر ماركت

و اي استفسار انا حاضرة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 15-02-2009 الساعة 01:27 PM
قديم 16-02-2009, 06:30 PM
  #2
زوجةاحمد
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية زوجةاحمد
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 5,718
زوجةاحمد غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة مشاهدة المشاركة
بصي حبيبتي

انا صراحة عمري ما نجحت معايا الخميرة الفورية

و انا عارفة النوع اللي بتتكلمي عنه

و جربته قبل كده


بصي لما تستعملي الطازجة دي




هتعرفي الفرق


بصي

علي اي نوع خميرة عندك

انتي عندك في مقاديرك

ماء للعجن و 1 م سكر

خدي مقدار ربع كوب ماء و دفية و لاحظي انك درجة حرارة الماء زيادتها توثر سلبا علي الخميرة و ممكن تموتها


و درجة حرارة الماء لازم تكون فاترة

نضع مقدار الخميرة كله اللي عندك اللي هو

ملعقه كبيرة خميرة فوريه + 1 ملعقه سكر

و اخلطي و غطي القدر بفوطة نظيفة و ضعيه في فرن دافئ غير مشتعل حتي يخمر ممكن ياخذ 15 دقيقة

لو لم ترتفع تصبح اكيد الخميرة فاسدة

بصي دي نفسي الخطوات للخميرة الطازجة













بعد ما اتاكدت انها خمرت

تضاف الي العجان و نضيف عليها باقي المكونات


بص الطريقة دي ناجحة 100%

اولا بتختبري الخميرة و بتتاكدي انها فعالة و خمرت

ثانيا لو الخميرة غير فعالة كده لن تخسري باقي المكونات


و بالنسبة لنوع الدقيق

دقيق المطاحن الكويتية غير موجود بمصر

الدقيق الشبيه بيه عندنا هو دقيقة اسمه ( دقيق خمس نجوم )

و ممكن تجديه عن العطاريين المشهورين يباع سايب بالكيلو

ممكن تجديه في محلات بيع مستلومات الحلويات و موجود بالسوبر ماركت

و اي استفسار انا حاضرة
تسلمي حبيبتي مستكه افدتيني كتير

انا لاحظت ان غلطتي اني كنت بسخن الماء لدرجه الغليان

لان الخميرة الفوريه على طول ناجحه معي بس فعلا لما بدأت اسخن الماء جدا ما كانت تخمر

ان شاء الله اجرب واوفيكي بالنتائج

جزاك الله كل خير حبيبتي
__________________
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:29 AM.


images