|
|









|
بصي حبيبتي
انا صراحة عمري ما نجحت معايا الخميرة الفورية و انا عارفة النوع اللي بتتكلمي عنه و جربته قبل كده بصي لما تستعملي الطازجة دي ![]() هتعرفي الفرق بصي علي اي نوع خميرة عندك انتي عندك في مقاديرك ماء للعجن و 1 م سكر خدي مقدار ربع كوب ماء و دفية و لاحظي انك درجة حرارة الماء زيادتها توثر سلبا علي الخميرة و ممكن تموتها و درجة حرارة الماء لازم تكون فاترة نضع مقدار الخميرة كله اللي عندك اللي هو ملعقه كبيرة خميرة فوريه + 1 ملعقه سكر و اخلطي و غطي القدر بفوطة نظيفة و ضعيه في فرن دافئ غير مشتعل حتي يخمر ممكن ياخذ 15 دقيقة لو لم ترتفع تصبح اكيد الخميرة فاسدة بصي دي نفسي الخطوات للخميرة الطازجة ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() بعد ما اتاكدت انها خمرت تضاف الي العجان و نضيف عليها باقي المكونات ![]() بص الطريقة دي ناجحة 100% اولا بتختبري الخميرة و بتتاكدي انها فعالة و خمرت ثانيا لو الخميرة غير فعالة كده لن تخسري باقي المكونات و بالنسبة لنوع الدقيق دقيق المطاحن الكويتية غير موجود بمصر الدقيق الشبيه بيه عندنا هو دقيقة اسمه ( دقيق خمس نجوم ) و ممكن تجديه عن العطاريين المشهورين يباع سايب بالكيلو ممكن تجديه في محلات بيع مستلومات الحلويات و موجود بالسوبر ماركت و اي استفسار انا حاضرة |


| مواقع النشر |
ضوابط المشاركة
|
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك
BB code متاحة
الابتسامات متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
|