صينية الرقاق باللحم المفروووووووم - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 01-05-2006, 03:33 PM
  #1
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
tongue3 صينية الرقاق باللحم المفروووووووم

1-لفة رقاق مصرى من السوبر ماركت
2
-نص كيلو لحم مقروم

3-بصلة كبيرة مبشورة

4-مرقة اومكعب ماجى مذوب بماء

-حوالى اربع ملاعق زيت ذرة

6-ملح وفلفل وقرفة ناعمة

7-نص كوب حليب وبيضة واحدة




>الطريقة<

اولا:عصجى اللحمة المفرومة بوضع البصلة المفرومة عليها وتبليها بالملح والفلفل والقرفة وضعية على النار لحين ماتستوى
ثانيا:ضعى المرقة على النار لحين ماتغلى ثم ارفعيها
ثالثا:هاتى صينية ادهنية معلقة زيت ثم بللى كل حبة رقاق فى المرقة المغلية
ملحوظةلابد ان تكون المرقة حارة ولاتطولى الرقاق فيها كثيرا

رابعا:كلما بللتى قطعة من الرقاق وضعتيها حتى تنتهى من نصف الكمية
خامسا:صبى اللحم المعصج فوق الرقاق
:سادسا:قومى بفعل ماسبق مع الرقاق مرة اخرى مع الانتباة كلما اصبحت المرقة باردة قومى بتسخينها مرة اخرى حتى تنتهى من باقى الرقاق

سابعا:قومى بتقطيع الرقاق بالسكين على الشكل اللى ترغبيى مربعات اومثل السمبوسك مثلا وهى بالصينية ثم صبى علية باقى الزيت بعد ان تقدحى عالنار قليلا

ثامنا:ادخلى الصينية الفرن شوية فى اسفل الفرن حتى تنضج من تحت ثم ارفعيها عالشواية لتاخذ لون ،لما تلقيها بدات تصفر قليلا ضيفى نص كوب الحليب المخلوط بالبيضة على الوجة ودخليها تحت الشواية[move=right]الشواية مرة اخرى حتى يتم النضج[/move]
تاسعا:اخرجيها من الفرن وقطعيها على نفس التقطيع اللى قبل النضج ثم قدميها







وبالهنا والشفا

التعديل الأخير تم بواسطة روان على ; 01-05-2006 الساعة 03:39 PM
قديم 01-05-2006, 07:50 PM
  #2
عشق عبادي
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية عشق عبادي
تاريخ التسجيل: Oct 2003
المشاركات: 5,194
عشق عبادي غير متصل  
مشكورة أختي روان على الوصفة الحلوة والسهلة

الله يجزاك الخير
__________________
اللهم ارحم أخي رحمة واسعة و أجعل قبره روضة من رياض الجنة


قديم 02-05-2006, 11:53 PM
  #3
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
مشكورة عشق عبادى على مرورك وان شاء الله تعجبك



جزاكى الله كل خيرحبيبتى

اختي روان كلمة الله تكتب بهذا الشكل حتى لا يتغير لفظها
ارجو الانتباه

التعديل الأخير تم بواسطة rima ; 07-05-2006 الساعة 04:31 PM
قديم 03-05-2006, 04:07 AM
  #4
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
مشكورة أختي روان على الوصفة الحلوة

الله يجزاك الخير
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 05-05-2006, 10:21 PM
  #5
om karim
عضو جديد
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 19
om karim غير متصل  
تسلم ايديكى على الرقاق لكن عندنا بمصر بنسمى الطريقة الى بالبن والبيض جلاش باللحم المفروم لكن الرقاق المصرى طريقتة مختلفة عن كدة
قديم 06-05-2006, 06:53 PM
  #6
رقة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية رقة
تاريخ التسجيل: Apr 2005
المشاركات: 6,337
رقة غير متصل  
تسلم ايدك عزيزتى

وصفة لذيذة جدااااااااا

بارك الله لك وجزاك خير الجزاء

لك ارق التحيات

رقة
__________________



** اللهم اهدى لى نفسى وزوجى واولادى واهلى والمسلمين والمسلمات وفرج كربتنا واقضى حاجتنا **

اللهم أمين



نسعد بزيارتكم : فى ركن الثقــافة الزوجيــة


هل تريد ان تعرف اين تذهب مشاركاتك .. اضغط هنا
قديم 06-05-2006, 07:01 PM
  #7
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم

ايه الجمال ده كله ..... انا بتسعمل الرقاق الطري فعلا ورعة ...

و لي سؤال؟؟؟؟؟؟ انا عند عملي للرقاق باي نوع منه لا اضع اللبن بالبيض و لكني اضعه علي صنية الجلاش !!!

يا تري طعمه ايه ؟؟؟

يا ريت نتذوق ...
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 08-05-2006, 02:27 AM
  #8
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
تسلمولى كلكم ياحبايبى اول شئ ام كريم انا من مصر والصينية دى ممكن تكون جلاش باللحمة بردة لكن ما بتستعملى الرقاق بتستعملى الجلاش الجاهز وبنفس الطريقة لكن مش بتضعيه فى المرقة وبتضعى بين كل طبقتين قطرة زيت اوسمن

تانى حاجة حبيبتى مستكة ممكن ما تستخدمى اللبن والبيض زى ماتحبى احيانا ماباستخدمه لكن بيعطى لها وجه لون حلو ويخليه طرى لكن ممكن بدونه مشكورة ريمااااااااااااا
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:14 PM.


images