
صينية الرقاق باللحم المفروووووووم

1-لفة رقاق مصرى من السوبر ماركت
2
-نص كيلو لحم مقروم
3-بصلة كبيرة مبشورة
4-مرقة اومكعب ماجى مذوب بماء
-حوالى اربع ملاعق زيت ذرة
6-ملح وفلفل وقرفة ناعمة
7-نص كوب حليب وبيضة واحدة
>الطريقة<
اولا:عصجى اللحمة المفرومة بوضع البصلة المفرومة عليها وتبليها بالملح والفلفل والقرفة وضعية على النار لحين ماتستوى
ثانيا:ضعى المرقة على النار لحين ماتغلى ثم ارفعيها
ثالثا:هاتى صينية ادهنية معلقة زيت ثم بللى كل حبة رقاق فى المرقة المغلية
ملحوظةلابد ان تكون المرقة حارة ولاتطولى الرقاق فيها كثيرا
رابعا:كلما بللتى قطعة من الرقاق وضعتيها حتى تنتهى من نصف الكمية
خامسا:صبى اللحم المعصج فوق الرقاق
:سادسا:قومى بفعل ماسبق مع الرقاق مرة اخرى مع الانتباة كلما اصبحت المرقة باردة قومى بتسخينها مرة اخرى حتى تنتهى من باقى الرقاق
سابعا:قومى بتقطيع الرقاق بالسكين على الشكل اللى ترغبيى مربعات اومثل السمبوسك مثلا وهى بالصينية ثم صبى علية باقى الزيت بعد ان تقدحى عالنار قليلا
ثامنا:ادخلى الصينية الفرن شوية فى اسفل الفرن حتى تنضج من تحت ثم ارفعيها عالشواية لتاخذ لون ،
لما تلقيها بدات تصفر قليلا ضيفى نص كوب الحليب المخلوط بالبيضة على الوجة ودخليها تحت الشواية[move=right]الشواية مرة اخرى حتى يتم النضج[/move]
تاسعا:اخرجيها من الفرن وقطعيها على نفس التقطيع اللى قبل النضج ثم قدميها
وبالهنا والشفا