¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤ - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 30-07-2006, 03:01 PM
  #1
نشاطي زايد
عضو جديد
تاريخ التسجيل: Jul 2006
المشاركات: 26
نشاطي زايد غير متصل  
مستكة_مستكة

أشكرك على جلب هذه الأكلات الشهية لنا

وإلى المطعم
قديم 31-07-2006, 11:35 PM
  #2
أم علاء 1
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية أم علاء 1
تاريخ التسجيل: Jan 2005
المشاركات: 210
أم علاء 1 غير متصل  
بارك الله فيكي و ليكي و عليكي .. غاليتي .. مستكة_مستكة
الله ينور عليك يا قمر .. أتحفتينا بهذه الروائع .. الله يكرمك و يزيدك من نعيمه .. حبيبتي
و ما زلنا طمعانين في المزيد .. معلهش أصلنا داخلين على طمع
تسلمي و تسلم إيديكي .. يارب
__________________
قديم 02-08-2006, 02:49 PM
  #3
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم






المقادير

3 او 4 اكواب ارز مغسول + مكسرات ( بندق + لوز + عين جمل + زبيب ) + كبد و كلاوى + زيت + عسل ( كوب سكر + كوب ماء + نص ليمونة)


الطريقة :


طريقة الكبد و الكلاوي


الكمية زى ما انتى عوزة فية اكياس بتتباع جاهزة هاتى كيس كيلو قطعية قطع متوسطة و اغسليهم ثم ضعى ملعقة سمن فى حلة صغيرة و عليهم بصلة متوسطة مفرومة لحد ما تصفر و بعدين فصين توم و الكبد و الكلاوى و تقلبى تقلبى يعنى بتشوحيهم و تذودى شوية ماء فى شوية ماء لحد ما يستووا وتبلى ملح وفلفل و اركنيهم على جنب.


ضعى المكسرات

فى صينية صغيرة و حطيهم فى الفرن او فى توستر دقائق لحد ما يحمروا شيليهم و انفخى القشرة بتاعتهم حتلاقيها بتطير على طول واركنيهم على جنب
احضر حلة كبيرة واضع فيها زيت كتير يعنى ممكن 3كوب لحد ما يقدح اروح حطة الارز و اقلب و اقلب لحد ما يبقى لونه ذهبى غامق ثم اصفية بمصفاة من الذيت و اركنة

اعمل العسل فى مقلاية( اضع السكر و الماء و الليمون و اقلب لحد مايبقى لونه ذهبى

اضع الارز على النار عادى و علية الماء لحد ما يشربها و اتركة لحين يقرب من السوى
عند قرب السوى اضع علية العسل واقلبه كويس لحد ما يختلط كلة مع بعض مع رشة ماء خفيفة و اتركه لحد مايستوى

اضع علية 1/2 مقدار الكبد و الكلاوى و المكسرات ونقلب كله لمدة دقيقة ثم اطفى النار و انزله
عند التقديم / نغرف الارز فى سيرفيس بيضاوى و نضع على الوجة باقى المكسرات و الكبد و الكلاوى و يقدم بالهنا و الشفا



منقول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 03-08-2006, 03:36 AM
  #4
أم علاء 1
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية أم علاء 1
تاريخ التسجيل: Jan 2005
المشاركات: 210
أم علاء 1 غير متصل  
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

حبيبة قلبي .. مستكة_مستكة
سلامتك ألف سلامة يا جميل .. و إن شاء الله ما تشوفين شر
أنا فعلا لاحظت غيابك و تأخرك علينا .. و كان بدي أسأل عليكي عن طريق الرسائل الخاصة .. و لكن لا توجد عندي الصلاحية بعد
أرجو أن تكوني أحسن .. حبيبتي .. و ألف حمدا لله على سلامتك
أختك : أم العلاء
__________________
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 02:27 PM.


images