اريد طريقة عمل سينابون - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

حلويات حلويات بأنواعها المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 06-08-2006, 02:46 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


Cinnamon Buns


المقادير

4 1/2 ل 5 1/2 كوب دقيق
1/2 كوب سكر
7 جرام خميره
معلقه ملح
3/4 كوب زبده
3/4 كوب حليب
3/4 كوب ماء
بيضه-فانيليا


*الحشو:


زبده-سكر بني-قرفه
زبيب"اختياري"



الصوص:"مرحلتين"
2 معلقه زبده كبار
2 معلقه سوداني مكسر
2 معلقه سكر بني
2 معلقه عسل نحل
1 معلقه قرفه
امزجيهم



كوب سكر بودره
2 ملعقه حليب




في العجانه نحط مع بعض
2 1/2 كوب دقيق + الملح+1/2 كوب السكر + الخميره مع بعض






علي النار نحط الزبده و الماء و الحليب لغايه ما الخليط يدفي بس



بعد كده نحط مقدار الزبده و البيضه و الفانيلياعلي خليط الدقيق و تعجن







بعد كده نحط باقي الدقيق كوب كوب لغايه ما تتعمل عجينه ناعمه و مش بتلزء"عجن 5 دقايق"




تترك لمده ساعه ل ساعه ونص"انا فرتها بايدي بعد التخمير



نفرد العجينه مستطيل و تدهن بالزبده الطريه و ترش بالسكر و القرفه و الزبيب












يتبع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 06-08-2006, 02:56 PM
  #2
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


نستكمل

نلف العجينه زي السويسرول






نقطعها سميك بالشكل ده





نفرد خليط الصوص الاول في صنيه الخبز بالشكل ده





نحط الbuns بالشكل ده علي الخليط و تترك نص ساعه ترتاح







فرن180درجه لمده 25:35 دقيقه و تبقي بالشكل الوهمي ده





علي طوول اقلبي الbuns علي صينيه"خلي بالك سخنه" و سبيها كده 10 دقايق



بعد كده شيلي الصينيه "ممكن تلاقي شويه كراميل لازقه في الصينيه شليها و حطيها عليها"و تبقي بالشكل ده



اخلطي مقدار الصوص السكر البودره و الحليب الشكل ده






حطيه في كيس و امسكيه بالشكل ده و قصي طرفه بالمقص






وزعي الصوص علي الbuns بالشكل ده شكل دايري حلقات






و تقدم بالشكل ده





منقول

يتبع ....
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 06-08-2006, 03:01 PM
  #3
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


السينابون بعجينة العشر دقايق ...



المقادير:

فنجان قهوة سكر / 2 ملعقة اكل خميره فوريه / 2 كاس ماء دافي /ذرة ملح / 2 كاس دقيق.

الطريقه:

تخلط هذه المقادير مع بعض وتترك لمدة 10 دقائق
بعدالعشر دقائق يضاف لها
3 كاسات دقيق /نصف كاس زيت.

وتعجن جيدا وتستخدم حسب الشكل المرغوب


وطريقة السينامون الكل يعرفها

نفرد العجينه

ثم نرش عليها القرفه والسكر

ونطويها على شكل اسطواني

ثم نقطعها ونصفها بصينية مدهونه حتى تتحمر

ونصب فوقها الحليب المركز .... او خلطة السينامون الخاصه بالجبن والنتيجة



منقول


يتبع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 06-08-2006, 03:17 PM
  #4
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

السينابون






المكونات

7 اكواب طحين
ابيضة
نصف كوب ماء دافي
كوب حليب سائل (موالبودرة ) الحليب نظيف له ملعقة خل عشان يعطينا هشاشة بالعجينة
150 غ زبدة (حوالي اصبع ونصف)
ثلاث ارباع الكوب سكر
ملعقة فانيلا عشان ماتطلع ريحة الخميرة او روح الليمون
ملعقتين كبار خميرة فورية
ذرة ملح



المقادير

اولا نحط الخميرة ومقدار الماء وملعقة سكر ونضعهم على جمب تقريبا 15 دقيقة لين الخميرة تتفاعل ويتضاعف حجمها (يعني تختمر بشكل كامل )


نضيف بعدها نصف مقدار الحليب (يعني نصف الكوب ) + كوبين دقيق ونحركهم جيدا ونخلي هذي المقادير على جمب لمدة 3 الى 4 ساعات )

(ممكن تزيدين كمية الماء اذا حسيتي ان الخليط ثقيل المهم انه يكون زي عجينة البان كيك بسيولتها


بعد انقضاء المدة المحددة نذوب اصبع الزبدة بالميكروويف ونضيف عليه البيضة والحليب والسكر والفانيلا او روح الليمون وذرة الملح ونحرك هذا الخليط جيدا حتى تنسجم كل المقادير مع بعض


ثم نضيفها الى الخليط السابق (لي هو الخميرة ) ونضع الخليط بالعجانة الكهربائية او تعجنينها بيدك بس المهم ان الخليط كل ماعجنتيه اكثر كل ماطلعت طراوة العجينة

ثم نبدء باضافة باقي الدقيق على دفعات مع العجن حتى نحصل على عجينة لينة ولاتلتصق باليد


وبعدين تحطينها بطاسة مدهونة بزيت وتخلينها لمدة ساعتين تختمر بشكل كامل
بعدها تطلعينها وتضغطين عليها براحة اليد وتبتدين بفردها


ترشينها يكوب سكر اسمر وثلاث ملاعق دارسين (قرفة وممكن تحطين جوز مكسر داخل العجينة قبل لفها )






تدخل الفرن بس خلي عينك عليها مانبغيها تتحمر كثير المهم انها تنضج بس بدون كثر التحمير عشان ماتنشف (طبعا الصينية تكونين داهنتها زبدة )




لما تطلع من الفرن تلحفينها بالفويل عشان تحافظ على طراوتها وتطرى اكتر بس لمدة 5 دقائق




تكونين بعدها مجهزة خليط الجبن والكراميل




طريقة خليط الجين
مقدار اصبع زبدة + نصف كاس سكر مطحون + فانيلا (ملعقة ) + 8 حبات كيري وممكن فيلاديلفيا طعمها احلى
نخفق الزبدة مع الجبن ثم نضيف السكر على دفعات مع الخفق بعد الانتهاء نضيف الفانيلا



لعمل الكراميل
نضع
كوب سكر + ملعقة دبس الذرة + ربع كوب ماء + نصف كوب كريمة خفق + فانيلا
نضع السكر على النار مع الكورن سيراب والماء ونترك الخليط الى ان يتحول لونه للكراميل

ثم نضيف عليه الكريمة مع التحريك وبعد ان تنسجم كل المقادير نضيف الفانيلا بعد ان نطفئ النار ( لاتخافين اذا تكتل عندك الخليط بعد ما ترجعينه على النار راح يرجع يذوب )



لعمل خليط السانبون (الدارسين مع الجوز)
نضع 2ملعقة دبس الذرة + 2ملعقة سكر+ 4ملاعق زبدة + نصف كوب ماء فاتر
نترك الخليط على النار الى ان يصل الى درجة الغليان ويثقل نضيف عليه الجوز المحمص في الفرن ونتركه قليلا ثم نضيف ملعقتين قرفة (دارسين ) ويترك على النار لدقيقتين عندما يرفع علن النار نضيف الفانيلا


وهذه مقادير خلطات السينابون


ورااح تطلع اطعم من الجاهز من ناحية الهشاشة والطعم وهم الشكل...


( ملاحظة مهمة )
عند تقطيع السنابون لاتقطعينه بسكين بل خذي خيط ومرريه من تحت العجينة وخذي السمك والحجم لي تبغينه وقصي به تطلع مرتبه وبدون شوائب اضافية


الشكل النهائي بعد وضع خليط الجبن والكرميل











منقول ... منقول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 06-08-2006, 04:39 PM
  #5
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


طريقه السينابون 100%

المقادير:


3 كاسات دقيق أبيض
1 كأس صغير زبدة
2 ملعقة صغيرة خميرة سريعة
1 ملعقة طعام بيكنج بودر
4 ملاعق طعام حليب جاف
ربع كوب سكر


الحشوه


سكر مطحون + قرفه
الكريمه
حليب مركز محلى

الطريقه
تخلط جميع المادير وتترك لتخمر لمده ساعه أو نص ساعه

#يفرد العجين حتى يصبح سماكته 2ملم
#يدهن بالزبدة باستخدام الفرشاة ثم يرش فوقه السكر مضافاً إليه القرفة ..
#يلف العجين كما يلف السويس رول
#يقطع حلقات بسماكة 1 سم ثم يرص السينمون في صينية مدهونة بقليل من الزيت وتوضع في فرن متوسط الحرارة 350 فهرنهايت.. لمدة 20 دقيقة تقريباً ..


منقول


يار ب تكوني استفدتي من الوصفات


ارق التحيات

مستكة_مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 06-08-2006, 06:06 PM
  #6
السوري
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Sep 2004
المشاركات: 1,631
السوري غير متصل  
ما شاء الله ..
شي بيشهي ..
بس هناك ملاحظة للفائدة والقليل يعرفها وهي العجن يجب ان يكون العجن لاكثر من عشرة دقائق او لحتى تصبح العجينة طرية باليد ولا تلصق وبيضاء(نوعا ما) طبعا ببداية العجن تكون العجينة قاسية وداكنة فالعجن يدخل الهواء بها لتصبح طرية ثم تترك لساعة حتى تتخمر يمكن وضعها بوعاء يغطى بقماش مبلول بالماء وتترك بمكان دافئ او توضع داخل كيس نايلون كبير وتترك بمكان دافئ.
وبعد ان تنتهي من التقريص(اي وضع السينابون جاهز) قبل الشوي يحمى الفرن لمدة دقيقتان وتوضع الصواني به ثم يغلق لمدة نصف ساعة قبل الخبز. تخمير مرة ثانية
ثم ترفع الصواني ويحمى الفرن و توضع داخله مرة ثانية
__________________
دائما وابدا ,كل مكان وكل زمان.
الحمد لله والشكر لله .
ولا اله الا الله.
قديم 06-08-2006, 03:02 PM
  #7
ايكو_ايكو
عضو نشيط جدا
تاريخ التسجيل: Jul 2006
المشاركات: 536
ايكو_ايكو غير متصل  
hi

يسلمو ايديكم,,,,
والله انكم شهتوني,, نفسي اجيب سينابون ,, ترى انا بحبو كتيييييييييير

ياريت اللي بتعملو اول تطعميني شوي
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 12:47 PM.


images