مساء الفل على الجميع اولا انا مصري جدا و رد سؤالك عندى المحـــشى هو خلطة من الارز و الشبت و القدونس و الطماطم و البصل البهارات و الملح و الفلفل و تحشى بهذة الخلطة اى شئ لديك البذنجان الابيض بعد نزع ما بداخلة طبعا و البذنجان الاسود و ورق العنب و الكرنب يقطع ورق حجم 5سم*5سم تقريبا و تحشى الورق بخلطة الارز و تسوى على نار هادية و تذوقى الطعم الجميل ثانــــــــــيا الفسيخ اكلة تحضلرى السمل البورى و تتركى علية الملح لمجة تصل الى شهر و تقفلى علية كويس و بعد ذلك تخرجية و تضعى علية الزيت و الخل و الطماطم و الليمون و تاكلية بالهنا و الشفا يجنن و ناكلة بالاخص فى شم النسيم و كل الطبقات تحبة و تاكلة
الفسيخ له طريقه نا من بلد ساحلى بمصر .... تشترى البورى وتضعيد بكيس نايلون وتلفيه وتتركيه بمكان مشمس لكى يتحلل شويه ولمده 12 ساعه .وبعدها تفكيه من الكيس وتغسليه بكوب من الماء الساخن لتنظيفه وتتركيه يصفى الدماء الخارج من رأسه .........
تجهزى ملح خشن وكركم وشطه وتضعيها فى الخياشيم جيدا .وترشى على السمكه وتضعى اخرى وترشى الخلطه وهكذا الى ان تنتهى ............تقومى بلفه بأكياس كتيره لعدم تسر ب الهواء وبعدين بعد 10 ايام تفتحى .واكيد حيعجبكم انا متأكده .....