السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اولا المقادير مااقدر احددلكم هيا لاكن راح اقولكم مقدار تقديرى لانى عملت كميه كبيره لان اهل زوجى كانو عندى على السحور وراح اقولكم المقدار الى استخدمته
2كاسه رز (6كاسات رز)
بصلتين كبيره مقطح حلق خفيفه (6بصلات)
فصين ثوم ناعم(ثمره ثوم كامله ناعم)
دجاجه(6دجاجات وسط)
حبتين بطاطس (كرتون بطاطس صغير)
ملعقتين صلصه(علبه صلصه)
شويه هرد (كركم)(ملعقه كبيره)
زعفران ملعقه صغيره(ملعقه كبيره)
بهارات الارز او مكعب ماجى للأرز الابيض(استخدمت مكعبين ماجى)
ملح فلفل اسود وملح ليمون
لاتنسوى خيار ولبن ونعناع للسلطه
الطريقه
اكشن البصل حتى يذبل ويبدء فى التحمير

نضيف الثوم والبطاطس المقطع ونقلبه مده ربع ساعه تقريبا بدون اضافه الماء
ثم نضيف الماء والصلصه والبهارات ماعادا الملح وملح اليمون
ونخليه الين يستوى البطاطس نضيف الملح وملح اليمون
نسلق الارزم مع الزيت او السمن او الزبده وملح والبهارات الصحيحه او مكعب ماجى انا استخدمت مكعب ماجى
لمن يبقى من المرقه قليل الى فى البطاطس نضيف لها كميه من الارز الابيض عشان يشرب اللون والنكهه
طبعا كميه المرقه والارز الابيض المضاف راجع للرغبه انا زوجى مايحب الخلطه كثير عشان كدا خليتها طبقه خفيفه
الدجاج تقطعوه حسب رغبتكم وتبهروه بالبهارات المشكله وملح وفلفل اسود بهاراتى المشكله داااااااااائما من اسناد طعمها لذيذ
وتقلوها فى زيت غزير
طريقه الغرف
هاتى صحن التقديم وحطى فيه من الارز الابيض
ثم ضيفى الدجاج
ثم اضيفى الخلطه

يلا شوفو السفره
لاتقولو قلتى كميه كبيره وفى النهايه تبسين رز
ماشاء الله غرفت تبسين للحريم صحن للرجال وصحن لاخواتى وصحن لخدامتهم وصحن للخدامات عندى
مكونات الصفره
رز كابلى &معجنات المغرب +اضفت بف جديد لاكنى اعتمدت على الخدامه فيه فطلع شكله الحمد لله بس &سلطه الخيار باللبن&كريمه بالبسكوت &حلا الرمان& وهما حطو فى السفره سينبون وحلا الرطب كانو بيشربو القهوه وحطو الحلا فى السفره تانى
غريبه حلا الرمان الجلى اتزحلق ماثبت فوق الخلطه هادى ثالث مره اعمله ومستغربه ماثبت
يارب يعجبكم
لكم فائق احترامى