المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة
اختي الكريمة كل عام و انتم بخير بخصوص الاكلات المصرية ليس شرطا وجود صنف من الاصناف يكون اساسي علي السفر الموضوع كله بيكون حسب الرغبه و دائما تسعي للتغير في اعداد الوصفات يعني اساسي عند بعض الناس شرب العصير او التمر باللبن او الافطار علي التمر و لا يوجد شربه و بعد الناس تبدأ بالشربه ( مش شرط ) لكن الاساسي نقدر نقول انه بيكون فيه اكثر من صنف محاشي( ورق عنب ... باذنجان ... فلفل رومي ....كوسه ) .... صواني ( كوسه بالباشميل ... مكرونه بالباشميل ....مسقعة بالبشاميل .... صنيه بطاطس باللحم او الفراخ ...برام الارز ( الارز المعمر ) ...) غير اللحوم و الفراخ من بانيه الي صواني او الكفته و في حالة الملل من هذه الاكلات بيكون الفطار فته باللحم ... ممبار ..... عكاوي ... كبده و تحتل الاسماك ايضا مكانه في الافطار في حالة الملل من اللحو و الفراخ من سمك مقلي او مشوي او صنيه و الطرشي و ده برضوا علي حسب الرغبه و السلطات العادية سلطه خضراء ... سلطة زبادي ... سلطه صحينه ... باباغنوج ... باذنجان بالخل و الثوم ده غير المناسبات ديك رومي ( لو عازمة شخص مهم ) ... بط ... حمام السفرة ممكن تحتوي علي اكثر من الصنف بدايه بالشربه و ممكن معجنات .. و بالاخص السمبوسك و مش بيكون اساسيه و بعدين الصواني و اللحوم و الفراخ اتمني ان اكون افدتك و علي هذا الرابط ستجدي الكثير من الوصفات المصرية ¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤ و اي استفسار انا تحت الامر تحياتي |
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الخيااله
يسلموووووووووووووووووووووووووووو
حسبت عدكم اكلات معينه الغالب تعملوها اثناء شهر الصيام طيب تعملو شوي من كباب او تكه لحم او فراخ ؟ولا لا؟ واذا تعملو متلا محاشي شو تقدمو بعد مع المحاشي اقصد تعملو مع المحاشي من صواني او لحم وفراخ ؟ كم صنف تضعوا على المائده ؟ والعوائل الفقيره شو تضع على المائده ؟انا سؤالي على الاغلبيه العظمي بشكل عام ؟وهل تختلف الاكلات تبعا للمحافظات ؟ |
مواقع النشر |
![]() |
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك
BB code متاحة
الابتسامات متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
|