الاكلات الرئيسيه على مائده الافطار بمصر - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 10-10-2007, 11:52 PM
  #1
الخيااله
عضو نشيط
تاريخ التسجيل: Mar 2007
المشاركات: 122
الخيااله غير متصل  
الاكلات الرئيسيه على مائده الافطار بمصر

السلام عليكم
ممكن اعرف ما هي الاكلات الرئيسيه اللي تتعمل كل يوم على مائده الافطار في مصر ؟الاكلات اللي ما تخلا منها المائده كل يوم
بالاضافه الي هذا ما هي الاصناف المتنوعه اللي تقدموها على مائده الافطار
جزاكم الله خيرا
قديم 11-10-2007, 01:20 AM
  #2
hosam87
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية hosam87
تاريخ التسجيل: Sep 2006
المشاركات: 411
hosam87 غير متصل  
مافى عندنا اكلات رئيسية غير السلطة
ما اعتقد فى شى تانى
__________________
ام خديجة وعبد الرحمن
قديم 11-10-2007, 10:44 AM
  #3
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اختي الكريمة


كل عام و انتم بخير


بخصوص الاكلات المصرية

ليس شرطا وجود صنف من الاصناف يكون اساسي علي السفر

الموضوع كله بيكون حسب الرغبه

و دائما تسعي للتغير في اعداد الوصفات


يعني اساسي عند بعض الناس شرب العصير او التمر باللبن او الافطار علي التمر و لا يوجد شربه


و بعد الناس تبدأ بالشربه ( مش شرط )

لكن الاساسي نقدر نقول انه بيكون فيه اكثر من صنف

محاشي( ورق عنب ... باذنجان ... فلفل رومي ....كوسه ) .... صواني ( كوسه بالباشميل ... مكرونه بالباشميل ....مسقعة بالبشاميل .... صنيه بطاطس باللحم او الفراخ ...برام الارز ( الارز المعمر ) ...)

غير اللحوم و الفراخ من بانيه الي صواني او الكفته


و في حالة الملل من هذه الاكلات


بيكون الفطار فته باللحم ... ممبار ..... عكاوي ... كبده


و تحتل الاسماك ايضا مكانه في الافطار في حالة الملل من اللحو و الفراخ

من سمك مقلي او مشوي او صنيه

و الطرشي و ده برضوا علي حسب الرغبه

و السلطات العادية سلطه خضراء ... سلطة زبادي ... سلطه صحينه ... باباغنوج ... باذنجان بالخل و الثوم


ده غير المناسبات

ديك رومي ( لو عازمة شخص مهم ) ... بط ... حمام


السفرة ممكن تحتوي علي اكثر من الصنف

بدايه بالشربه

و ممكن معجنات .. و بالاخص السمبوسك و مش بيكون اساسيه

و بعدين الصواني و اللحوم و الفراخ

اتمني ان اكون افدتك


و علي هذا الرابط ستجدي الكثير من الوصفات المصرية


¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤



و اي استفسار انا تحت الامر



تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 11-10-2007, 04:45 PM
  #4
الخيااله
عضو نشيط
تاريخ التسجيل: Mar 2007
المشاركات: 122
الخيااله غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة
اختي الكريمة


كل عام و انتم بخير


بخصوص الاكلات المصرية

ليس شرطا وجود صنف من الاصناف يكون اساسي علي السفر

الموضوع كله بيكون حسب الرغبه

و دائما تسعي للتغير في اعداد الوصفات


يعني اساسي عند بعض الناس شرب العصير او التمر باللبن او الافطار علي التمر و لا يوجد شربه


و بعد الناس تبدأ بالشربه ( مش شرط )

لكن الاساسي نقدر نقول انه بيكون فيه اكثر من صنف

محاشي( ورق عنب ... باذنجان ... فلفل رومي ....كوسه ) .... صواني ( كوسه بالباشميل ... مكرونه بالباشميل ....مسقعة بالبشاميل .... صنيه بطاطس باللحم او الفراخ ...برام الارز ( الارز المعمر ) ...)

غير اللحوم و الفراخ من بانيه الي صواني او الكفته


و في حالة الملل من هذه الاكلات


بيكون الفطار فته باللحم ... ممبار ..... عكاوي ... كبده


و تحتل الاسماك ايضا مكانه في الافطار في حالة الملل من اللحو و الفراخ

من سمك مقلي او مشوي او صنيه

و الطرشي و ده برضوا علي حسب الرغبه

و السلطات العادية سلطه خضراء ... سلطة زبادي ... سلطه صحينه ... باباغنوج ... باذنجان بالخل و الثوم


ده غير المناسبات

ديك رومي ( لو عازمة شخص مهم ) ... بط ... حمام


السفرة ممكن تحتوي علي اكثر من الصنف

بدايه بالشربه

و ممكن معجنات .. و بالاخص السمبوسك و مش بيكون اساسيه

و بعدين الصواني و اللحوم و الفراخ

اتمني ان اكون افدتك


و علي هذا الرابط ستجدي الكثير من الوصفات المصرية


¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤



و اي استفسار انا تحت الامر



تحياتي
يسلموووووووووووووووووووووووووووو
حسبت عدكم اكلات معينه الغالب تعملوها اثناء شهر الصيام
طيب تعملو شوي من كباب او تكه لحم او فراخ ؟ولا لا؟
واذا تعملو متلا محاشي شو تقدمو بعد مع المحاشي اقصد تعملو مع المحاشي من صواني او لحم وفراخ ؟
كم صنف تضعوا على المائده ؟
والعوائل الفقيره شو تضع على المائده ؟انا سؤالي على الاغلبيه العظمي بشكل عام ؟وهل تختلف الاكلات تبعا للمحافظات ؟

التعديل الأخير تم بواسطة الخيااله ; 11-10-2007 الساعة 04:51 PM
قديم 13-10-2007, 02:12 PM
  #5
اميره الاسلام
عضو دائم
تاريخ التسجيل: Sep 2007
المشاركات: 60
اميره الاسلام غير متصل  
انا ما عندي فكره لاني مو مصريه
اتمنى من الاخوات المصريات يجيبوكي
قديم 20-10-2007, 10:23 AM
  #6
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الخيااله
يسلموووووووووووووووووووووووووووو
حسبت عدكم اكلات معينه الغالب تعملوها اثناء شهر الصيام
طيب تعملو شوي من كباب او تكه لحم او فراخ ؟ولا لا؟
واذا تعملو متلا محاشي شو تقدمو بعد مع المحاشي اقصد تعملو مع المحاشي من صواني او لحم وفراخ ؟
كم صنف تضعوا على المائده ؟
والعوائل الفقيره شو تضع على المائده ؟انا سؤالي على الاغلبيه العظمي بشكل عام ؟وهل تختلف الاكلات تبعا للمحافظات ؟
اختي الكريمة



بالنسبة للكباب في مصر هو قطع اللحم المشوية و تكون ضأن او بتلو

و دائما نشتريها جاهزة و في ناس بتقوم باعداها في المنزل و لكن لا تكون نفس طعم الجاهز طبعا

و بالنسبه لمحاشي حسب الرغبه ممكن لحم او فراخ


لكني افضل الفراخ البانيه

في المعتاد من صنفين الي 3 اصناف



بتكون كباب و كفته و في بعض الناس تقوم بإعداها في المنزل


بالنسبة للاسر الفقيرة فالاغلب النشويات


ارز او مكرونة او عيش

و البقوليات بانوعها

و بالنسبة للمحافظات ممكن تكون متغيرة شوي لان البعض لهم طرق معينة في اعداد الاكلات

فللاسف لا اعرف ان افيدك فيها


فمثلا الاسكندرايين


عند اعدادهم لوجبه السمك المقلي يقدموا بجانبها باذنجان مخلل و هو شرط تقديم الوجبه

اتمني ان اكون افدتك



تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 04-08-2008 الساعة 03:20 PM
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:54 PM.


images