السلام عليكم ياا قمووورات اكيد الكل يعرف الحريرة . هي الطبق الرئيسي الرمضاني في كل البيووت المغربية
المقاادير
قصبر بقدونس و كرافص
بصلة
كوب حمص منقووع من الامس
طماطم عادية و مصبرة
كوب صغير عدس و كوب صغير شعريه
ملعقة سمن بلدي
كوب دقيق
اللي عاوز يضيف قطع لحم او عظام او لحمة مفرومة
و هي تطبخ على مرحلتين في الاول نضع في الروبو القصبر المعدنوس و الكرافص و البصل . لما يطحن جيداا نضعه في طنجرة الظغط + حمص + عدس + ماء + ملح + شوية كركم زنجبيل شوية قرفة او عودين دارسين اللي عاوز يظيف قطع لحم او عظام انا حطيت لحمة مفرةمة خليتها للاخير
و نقفل الطنجرة 20 دقيقة ليطبخ الحمص
و لما تغلي تطحن في الروبو بنفس الماء اللدي طبخت فيه
و تصفى بمصفاة من القشوور و البدوور و تترك جانباااا
نطحن الدقيق و نصفيه بنفس الطريقة و نتركه جانباا
نفتح طنجرة الحمص لما يجهز نضيف الماء الطماطم المطحوونة و المصفية ملعقة كبيرة معجون طماطم ملعقة سمن حبة ماجي و نترك الخليط يغلي جيدااا حتى نرى البخاار
و فيالاخير لما نحس ان الدقيق اصبح جاهز ندق قصبر بالملح ونرميه عشان تفضل نكهته طرية ده اختيارية فقط . + اللحمة المفروووومة والف هنا وشفااااااا بصراحة روووووووعة
التعديل الأخير تم بواسطة indienne ; 18-05-2008 الساعة 02:35 AM
السبب: اعادة تحميل الصور
__________________
اللهم إني تصدقت بعِرضي على الناس وعفوت عمن ظلمني
وأسألك في ذلك بلوغ مراتب المحسنين
ربنا هب لنا من ازواجناوذرياتناقره اعين واجعلنا للمتقين اماما
رب اجعلني مقيم الصلاه ومن ذريتي
اللهم اني اسالك لذريتي صحبه الاخيار وتوكل الاطيار
اللهم الف بين قلوبهم وبلغني فيهم غايه املي ومناي بحولك وقوتك
اللهم اسعدني ببرهم في حياتي وبدعواتهم بعد مماتي