امقادير لااربع اشخاص
2 حبة بطاطس 2 حبة كوسة 2 حبة بادنجان 2 فلفل رومى اى لون 4 فلفل اخضر حار 4 حبات طماطم تم تقشيرها ومضروبة نفف ضربة فى الخلاط يعنى مش مطحونة كتير
ملح زيت للقلى ملعقة كسبرة ناشفة ملعقة كروية ناشفة طبعا الملعقة صغيرة والتوابل مطحونة فلفل اسود و4 فصوص ثوم مقطعة صغير
الطريقة
نقشر البطاطس ونقطعها اصابع ونقليها نقطع الكوسة زى البطاطس ونقليها نقطع البادنجان زى البطاطس ونقليه طبعا لك الحرية بابقاء قشر الكوسة والبادنجان او نزعها بس القشرة مفيدة
وتعطينا غنى فى الالوان وكدلك لك الحرية فى شكل تقطيع الخضار
نكمل نقطع الفلفل الرومى ونقليه نقلى الفلفل الحار كما هو يعنى بحجمه بس نعمل فيه شق صغير ونستبعد قرن واحد يعنى لا يقلى
بعدد قلى الخضار نحطه فى طبق حرارى و ياما تخلطيه كله او تحطيه طبقات مع جعل الفلفل الحار على الوجه
فى وعاء صغير للطبخ نحط ملعقتين كبار زيت ونحط الثوم والفلفة المتبقية بعد تقطيعها حلاقات حتى تتحمر نصب عليهم الطماطم والتوبل وتترك على نار هادئة حتى تتسبك حوالى ثلث ساعة تم
تصب على الخضار وتوضع فى الفرن الساخن 15 دقيقة وتجمل بالبيض المسلوق وتقدم مع سمك السردين المقلى
مع حبى