logo

الملاحظات

الحلويات الشرقية والغربية أنواع الحلويات الشرقية و الغربية وحلويات المناسبات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
قديم 08-07-2006, 02:30 AM
  #1
سما123
عضو نشيط جدا
تاريخ التسجيل: Jan 2006
المشاركات: 313
سما123 غير متصل  
طريقة عمل الكيش

بنات ممكن طريقة عمل الكيش
ياليت محد يطنش
قديم 08-07-2006, 03:26 AM
  #2
الحب والحبيب
عضو متألق
تاريخ التسجيل: Apr 2005
المشاركات: 1,455
الحب والحبيب غير متصل  
شو يعني الكيش
__________________
لا تنسوني من صالح دعائكم
قديم 08-07-2006, 03:34 AM
  #3
سما123
عضو نشيط جدا
تاريخ التسجيل: Jan 2006
المشاركات: 313
سما123 غير متصل  
فطيرة فرنسية بس ماعرف طريقتها
قديم 08-07-2006, 05:19 PM
  #4
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم


اختي الكريمة ....


معذره علي التاخير في الرد



انا اعرف ان عجينة الكيش هي نفسها عجينة التارت


لو محتاجة مقادير عجينة التارت انا تحت امرك



ارق التحيات

مستكة_مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 10-07-2006, 10:52 PM
  #5
ام بيسان
عضو نشيط
 الصورة الرمزية ام بيسان
تاريخ التسجيل: Dec 2005
المشاركات: 178
ام بيسان غير متصل  
tongue3

السلام عليكم يا مشرفتنا الرائعة
انا عندى نفس الطلب ياريت تحطى طريقة الكيش بلظبت لانى كتير باحبة ودايما باشترى العجينة جاهزة
تسلميلى يارب
انا روح قلبى المعجنات لو عندك اى طرق معجنات جديدة ياريت تساعدينى
مشكورة ياقمر 14 واحلى منة طبعا
ام بيسان
قديم 11-07-2006, 12:05 AM
  #6
ريـانة العـود
عضو جديد
تاريخ التسجيل: Aug 2004
المشاركات: 1
ريـانة العـود غير متصل  
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الكيش نوع من أنواع التارت لكنه مالح و لذيذ جداً وسهل في الأعداد



حصلت هالطريقتين وجمعت بعض الصور من خلال البحث وما جربته اي طريقه منهم

********************
قالب الكيش



المقادير:
----------

العجينة
----------
2 كوب طحين
1 قالب زبدة صغير (113.5 جرام)
ذرة ملح
نصف فنجان قهوة زيت
نصف كوب ماء أو اقل للعجن، حسب الحاجة



الحشوة
----------
2 بيضة
1 كريمة KDD أو اي كريمة خفق غير محلاة بمقدار (250 مل)
علبة قشطة نستله أو اي نوع وزن (170 جم)
دجاج أو تونة أو نقانق أو خضار مشكلة
بصل حسب الرغبة
ملح وبهارات

الطريقة:
----------
- تفرك مقادير العجينة بأطراف الأصابع ويضاف الماء حتى نحصل على عجينة متماسكة.
- تلف بالنايلون وتدخل الثلاجة لمدة نصف ساعة.
- يحمر البصل بقليل من الزيت ويضاف له المكون الأساسي لحشوة حسب الرغبة سواء كان دجاج أو تونة أو خضار ويتبل بالملح والبهارات.
- يخفق البيض والقشطة والكريمة مع بعض.
- تفرد العجينة ويبطن بها القالب الخاص.
- توضع الحشوة ويصب فوقها خليط الكريمة وتدخل الفرن حتى تنضج وتتماسك وتقدم ساخنة.




المقادير ...

3 بيضات و 1 جبن شيدر الازرق وفليفلة صغيرة مقطعة حلقات


الطريقة ...

نبشر الجبن ويتم توزيعة فى 6 كب كيك ثم نخفق البيض بالشوكة و نضيفة على الجبن

على الوجة نزيينة بحلقات الفليفلة




ادخليه للفرن 40 دقيقة بحرارة 180 و الف صحة عافية


ملاحظة لا تضيفى الملح لان الجبنة مالحة

قديم 11-07-2006, 01:46 AM
  #7
الحب والحبيب
عضو متألق
تاريخ التسجيل: Apr 2005
المشاركات: 1,455
الحب والحبيب غير متصل  
ماشاء وصفة روعة وسهلة
__________________
لا تنسوني من صالح دعائكم
قديم 12-07-2006, 03:22 PM
  #8
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم

البداية







تعددت الوصفات بالنسبة للعجينة ... حلو او حادق ...


لكن في اساسيات لابد من مراعاتها

نبدا





مستوية


تسوي ثم تترك لتبرد و تحشي ( و في الاغلب بتكون في الحلو )

الطريقة



تفرد العجينة بالصنية



نتخلص من الاطراف الزائدة



حتي تصبح بهذ الشكل



تخرم بالشوكة ( حتي لا ترتفع )



يوضع عليها ثقل من الحبوب اي شي

و تدخل الفرن في الوسط حتي تمام النضج

و تكون جاهزة للحشوة

في بعض الاحيان تدخل الفرن ثانية بتكون العجينة نصف ناضجة توضع الحشوة و تدخل ثانية
















غير مستوية

و توضع عليها الحشوة و تدخل الفرن





كما هو موضح بالصور


الان ساطرح طرق للعجينة .. حلو و حادق و الحشوات



يتبع ...
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 12-07-2006, 03:30 PM
  #9
رقة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية رقة
تاريخ التسجيل: Apr 2005
المشاركات: 6,337
رقة غير متصل  
تسلم ايدك يا ريانة العود على الوصفة الحلوة والصور الاحلى

فى انتظار المزيد منكم باذن الله

"
اختى الغالية مستكة متميزة كعادتك بالاكلات الرووعة والوصفات الدقيقة

والصور الوافية الشرح



بارك الله لكما استفد كثيرا من الموضوع يا سما شكر لك


لكم جزيل الشكر

رقة
__________________



** اللهم اهدى لى نفسى وزوجى واولادى واهلى والمسلمين والمسلمات وفرج كربتنا واقضى حاجتنا **

اللهم أمين



نسعد بزيارتكم : فى ركن الثقــافة الزوجيــة


هل تريد ان تعرف اين تذهب مشاركاتك .. اضغط هنا

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 12-07-2006 الساعة 03:55 PM
قديم 12-07-2006, 04:09 PM
  #10
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم








التارت الحلو و الحادق ( منقولة )


ممكن عمل عجينة التارت والإحتفاظ بها في الفريزر لحين الإستخدام


لعمل العجينه المالحه

المقادير


4 كوب دقيق + نصف ملعقه صغيره ملح

كوب وربع زبده ....... حوالي كوب ماء بارد

الطريقه

نفرك الزبده في الدقيق ونوزعها فيه جيدا .. يكون منظر الدقيق مفتت
نعجن بالماء البارد علشان الزبده تظل متماسكة ..
نعجن جيدا حتي نحصل علي عجينه متماسكه
نتركها في الثلاجه لحين الإستخدام

حشوة للتارت المالح (1)


كوب لبن – 2 بيضة – ملعقة نشاء – ملح – فلفل – شرائح جبنة رومى – شرائح بسطرمة

الطريقة :

نضرب البيض كويس
نزوب النشا فى اللبن البارد و نضعه على البيض و نقلبهم كويس ونحط الملح و الفلفل
بعد ما تكونى عملتى التارت و فردتيها فى القوالب المخصوصة للتارت
نضع شرائح البسطرمة و الجبنة الرومى فى القوالب
وبعدين نصب الخليط اللى عملناة فى قوالب التارت على الجبنة و البسطرمة بحيث
اننا ما نملاش القوالب الا ل 3/4 القوالب فقط علشان هو حينتفخ اثناء السوى
نضعهم فى فرن ساخن لمدة 5 دقائق و بعدين نخلية متوسط الحرارة تقريبا من 1/3 ل 1/4 ساعة


حشوة للتارت المالح ( 2 )

استبدلى الحشوة اللى فوق يعنى بدل الجبنة و البسطرمة نضع فى كل قالب حوالى ملعقة خضار مسلوق ونضع عليها طبقة خفيفة جدا من البشاميل الخفيف و نرش رشة جبنة رومى مبشورة وندخلها الفرن

حشوه للتارت المالح (3)

2 بيضة
نص كوب جبنة شيدر
بصله صغيره
ملعقه كبيرة زبده
كوب لبن - فلفل اسود
وممكن زى ما انتى عاوزة قطع سوسيس او قطع مشروم او قطع دجاج

الطريقه

نخلط الزبده مع الجبنة والدقيق واعجنهم قطع صغيره واضعهم فى قوالب التارت وندخلها الفرن لحد ما تصفر او تحمر خفيف وبعدين نحط ونوزع الجبنة الشيدر في القوالب

ونعمل الحشوه : نسيح الزبده ونقلب البصله فيها لحد ما تدبل و تصفر ونحط فوقها قطع الدجاج او السوسيس او المشروم ونوزعها في القوالب فوق الجبنة نخلط اللبن والبيضمع الفلفل وجوزة طيب ونصبه فوقها وندخلها الفرن عشر دقائق





العجينه الحلوه


المقادير

4 كوب دقيق رشة ملح
كوب ونصف زبده
3 بيض + فانيليا
ثلاث أرباع كوب سكر ناعم


الطريقه

نخلط الدقيق مع السكر ورشة الملح
نضيف الزبده ونفركها في الدقيق بحيث تتخللها تماما
نرب البيض مع الفانيليا
نضيف البيض الي الدقيق ونعجن عجينه متماسكه
نتركها ترتاح في التلاجه قبل الإستخدام

بالطريقه دي نعمل العجينه .. بعد كده علينا نجهز التارت
نحتاج إلي صينية أو قوالب موجوده خصيصا لعمل التارت ..



كريمه خاصه بالتارت (1)

2 كوب لبن
2 ملعقه كبيره سكر
2 ملعقه كبيره دقيق
2 صفار بيض + رشة فانيليا

الطريقه

نضع اللبن علي النار حتي يسخن ويغلي
نخفق السكر والبيض والدقيق جيدا .. ونضيفه للبن عندما يغلي ونقلب حتي نحصل علي كريمه لفرش التارت

كريمة الشيكولاته خاصه بالتارت (2)


2 كوب لبن
2 صفار بيض + فانيليا
2 ملعقه كبيره سكر
2 ملعقه كبيره كاكاو
نفس الطريقه السابقه نغلي اللبن
نخفق البيض مع السكر والكاكاو .. ونضيف المزيج للبن عندما يغلي ونقلب حتي يتخن

ممكن زياده السكر حسب الرغبه

تارت الفراوله(3)

عجينة تارت حلوه

1 كيلو فراوله
2 كوب جيلي
2 كوب كريمة تارت ( كستر )

الطريقة

نفرد العجينه في قالب وندخلها فرن متوسط الحراره لتستوي

-ننظف الفراوله ونغسلها ونجففها وننقعها في الجيلي حوالي نص ساعه
بعد أن يبرد التارت تماما

نفرد الكستر علي التارت ثم نرص الفراوله بنظام فوق الكستر

نصب الجيلي فوق الفراوله وندخلها التلاجه لتجمد


منقولة

يتبع .....
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
موضوع مغلق

مواقع النشر

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 11:12 PM.


images