حلويات سهلة و سريعة بالصور - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

حلويات حلويات بأنواعها المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 11-05-2006, 12:32 PM
  #11
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم

طريقه الكسكسي باستخدام الدقيق بالصور



الطريقة:

نحطي مقدار الدقيق في العجانه علي حسب عائلتك (انا استعملت 1/2 كيلو لفردين و طفل سنه و نص)
و تضيفي عليه مياه قليله بالتدريج و تعجني و لو حسيتي انه عايز ميه تاني زوديه
المهم انه يبقي بالشكل ده بعد العجن



علي فكره العجن لمجرد ثواني بس

و بعدين نيجي لمرحله السواء:

لو عندك الحله الخاصه بالكسكسي استعمليها
لكن لو مش عندك اعملي زي و هاتي حله فيها ميه و حطي عليها مصفاة المكرونه و فيها قطعه شاش كبيره و حطي فيها الكسكسي بالشكل ده



بعدين اقفلي الشاش و غطي المصفاه و سيبيها علي نار عاليه لمده حوالي نصف ساعه

بعد النص ساعه افرغي الكسكسي في صينيه او اي وعاء واسع و ها تلاقيه بالشكل ده



بعد ما يبرد افركيه بايدك كويس علشان يتفكك من بعضه
ها تلاقي الكسكسي قاسي او ناشف شويه



هاتي شويه ميه قليله جداااااا و رشيهم عليه
و بعد كده امسكي الكسكسي بايدك و انثريه او ابذريه في الصينيه لحد ما تحسي انه بقي طري او مندي بالميا
(اوعي تفركيه بعد وضع المياه و الا يبقي عجين و يخرب)

رجعيه في المصفاه تاني و غطيه و خليه علي نار عاليه حوالي 45 دقيقه


و بعدين فرغيه في صينيه و رشي عليه سمن بلدي كتير و هو لسه ساخن جدا
و قلبيه كويس
و بعد ما يهدي شويه ابدأي افركيه تاني بادك علشان السمن يتوزع فيه كويس
و علشان لو فيه حاجه متكتله تتفكك

و ده شكله بعد ما فركته بالسمن



و قدميه بالطريقه اللي بتحبيها


ممكن ناكله حلو باننا بضيف عليه سكر بودرة و قرفه مطحونه



او حادق حسب الرغبة و البلد

و بالهنا و الشفا

يتبع

منقول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 03:41 AM.


images